Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που η Madeleine McCann εξαφανίστηκε, με την υπόθεση να μην έχει εξιχνιαστεί. Ωστόσο, φαίνεται πως μια νέα εξέλιξη, ίσως να γράψει τον επίλογο αυτή της ιστορίας, μιας και ο Γερμανός Christian Brueckner φαίνεται να είναι τελικά ο υπεύθυνος για την εξαφάνιση της μικρής Madeleine.

  Ο ίδιος βρίσκεται ήδη στη φυλακή της βόρειας Γερμανίας αφού καταδικάστηκε για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005, στην Praia da Luz, πόλη όπου εξαφανίστηκε η Madeleine. Τον Ιούνιο του 2020, η γερμανική αστυνομία είχε μιλήσει για «εικασίες» που τον συσχέτιζαν με την υπόθεση, ωστόσο δεν του απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες.

  Πλέον, οι εισαγγελείς της Πορτογαλίας, μετά την έρευνα σε συνεργασία με τις βρετανικές και τις γερμανικές αρχές, τον θεωρούν ύποπτο, με τον χαρακτηρισμό «arguido», που σημαίνει «επίσημος ύποπτος». Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που αναφέρουν πως υπάρχει ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής, μετά φυσικά το 2007, όπου είχαν βρεθεί σε αυτή τη θέση οι ίδιοι της οι γονείς.

  Μια πορτογαλική πηγή πρόσθεσε ότι «οι νομικοί λόγοι για να καταστεί επίσημα ύποπτος αφορούν το γεγονός ότι φέρεται να ομολόγησε σε έναν φίλο του ότι είχε αρπάξει τη Madeleine. Τα αρχεία κινητών τηλεφώνων τον τοποθετούν στην Praia da Luz τη νύχτα που εξαφανίστηκε». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ίδιος παρέμεινε σιωπηλός αφού ενημερώθηκε ότι ήταν επίσημα ύποπτος και αρνήθηκε να ανακριθεί. Επισήμως, έχει αρνηθεί ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Madeleine, η οποία χάθηκε από το εξοχικό διαμέρισμα της οικογένειάς της, λίγες μέρες πριν τα τέταρτα γενέθλιά της. Οι γονείς της δείπνησαν με φίλους σε ένα κοντινό τάπας μπαρ.

  Ο Brueckner έζησε στο Αλγκάρβε μεταξύ 1995 και 2007 και διέρρηξε ξενοδοχεία και παραθεριστικά διαμερίσματα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Επίσης, παραποιούσε διαβατήρια και συνελήφθη να κλέβει ντίζελ από ένα πορτογαλικό λιμάνι. Η αστυνομία εξετάζει επίσης εάν έχει σχέση με άλλες εξαφανίσεις παιδιών στην περιοχή.

  Η δικαστική αστυνομία της Πορτογαλίας παρέδωσε έγγραφα με εκατοντάδες ονόματα που σχετίζονται με την υπόθεση της Madeleine, συμπεριλαμβανομένου του Brueckner, στις βρετανικές αρχές το 2012. Η γερμανική αστυνομία έλαβε την πρώτη πληροφορία που συνδέει τον κατηγορούμενο βιαστή με την υπόθεση της Madeleine, το 2013.

  Με πληροφορίες από Guardian

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Νέα πολιτική στη Σαγκάη: Τώρα απομακρύνουν τους αρνητικούς στον κορωνοϊό – «Ανοίξτε ντουλάπες και εξώπορτες»

  Graham Phillips: Ποιος είναι ο YouTuber που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου