Νέο μακελειό έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι. Ειδικότερα, ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο κατάστημα της αλυσίδας Walmart, στο Chesapeake της αμερικανικής πολιτείας Βιρτζίνια.

    Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, πιθανολογείται πως είναι ο διευθυντής του καταστήματος, είναι μεταξύ των νεκρών. Για την ακρίβεια, ένας υπάλληλος του καταστήματος ανέβασε βίντεο online, στο οποίο λέει πως ο δράστης είναι ο διευθυντής του.

    Όπως είπε, μπήκε ξαφνικά στο δωμάτιο του προσωπικού και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. «Δυστυχώς χάσαμε πολλούς συναδέλφους», λέει εμφανώς ταραγμένος ο υπάλληλος.

    Η επίθεση σημειώθηκε στις 10 το βράδυ. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα, με νεκρούς και αιμόφυρτους τραυματίες.

    Ο δήμος της Chesapeake ανέφερε στο Twitter πως «ανταποκριθήκαμε σε κλήση για άτομο που πυροβολεί, είμαστε εκπαιδευμένοι για αυτό. Μόλις φτάσαμε εδώ, μπήκαμε μέσα, και εν συντομία, κατά τη διάρκεια των επόμενων 30-45 λεπτών, βρήκαμε πολλούς νεκρούς και τραυματίες».

    Μία γυναίκα είπε στο CNN πως η μητέρα της ήταν στο κτίριο την ώρα της επίθεσης και κατάφερε να κρυφτεί και να της στείλει μήνυμα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ωστόσο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

    Το σημερινό περιστατικό στη Βιρτζίνια έρχεται τρεις ημέρες αφότου ένα άτομο άνοιξε πυρ σε ένα γκέι νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κολοράντο, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 17. Υπενθυμίζεται πως μέσα στη χρονιά είχε λάβει και το τραγικό γεγονός στο σχολείο Uvalde του Τέξας, με 21 νεκρούς στον απολογισμό.

    Με τη σειρά της, η ερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια, Louise Lucas, είπε πως «δεν θα ησυχάσω μέχρι να βρούμε τις λύσεις για να τερματιστεί αυτή η επιδημία βίας με όπλα στη χώρα μας που έχει πάρει τόσες πολλές ζωές».

    Διαβάστε ακόμη: Ευρώπη: Ένα σύστημα υγείας σε κρίση – Η πανδημία μείωσε το υγειονομικό προσωπικό, λιγότεροι θέλουν να γίνουν γιατροί