Όταν ο μακελάρης του δημοτικού σχολείου Robb Elementary στο Uvalde του Τέξας εισέβαλε στον χώρο και άνοιξε πυρ, τότε ένας μαθητής παρατηρούσε ενώ κρυβόταν σιωπηλά την πληγωμένη του δασκάλα να προσπαθεί από το πάτωμα να καλέσει την γραμμή έκτακτης ανάγκης και να κλειδώσει την αίθουσά του.

    Πρόκειται για τον 9χρονο Daniel ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο CNN, συνοδευόμενος από την μητέρα του. Ο μικρός επιζώντας αναφέρει φανερά σαστισμένος το χρονικό της εισόδου του Payton Gendron. «Δεν μπόρεσε να μπει στην τάξη μας αλλά έριξε 4-5 σφαίρες». Η ρεπόρτερ ρωτάει τον Daniel εάν είχε θραύσματα από τα σπασμένα γυαλιά στα χέρια του και εκείνος γνέφει καταφατικά.

    Η αιμόφυρτη δασκάλα του είχε φροντίσει να κλειδώσει την πόρτα και να σπάσει το κλειδί, παρά τα τραύματά της σε κορμό και αστράγαλο. 

    Πως κατάφερε να επιβιώσει της επίθεσης ο Daniel; Κρύφτηκε κάτω από ένα τραπέζι που ήταν τοποθετημένο κόντρα στον τοίχο. Ακόμη, αποκαλύπτει ότι μπορούσε να δει τον ένοπλο 18χρονο καθαρά από το παράθυρο της τάξης του. «Έβλεπα το πρόσωπό του» αναφέρει ο 9χρονος έτοιμος να ξεσπάσει σε δάκρυα.

    Επίσης, σημαντική είναι η μαρτυρία του 9χρονου Daniel καθώς αναφέρει πως μία συμμαθήτριά του που είχε κινητό τηλέφωνο προσπάθησε να καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 αλλά κανείς δεν απάντησε. Ενισχύει έτσι τις κατηγορίες για την απραγία του τοπικού αστυνομικού τμήματος και την μη έγκαιρη επέμβασή τους.

    Ο μικρός Daniel αποφάσισε αργότερα να ρισκάρει και να διαφύγει με επιτυχία από την αίθουσα από το σπασμένο τζάμι. Και εκείνος και τα άλλα δύο παιδιά από την τάξη του που κρύβονταν κάτω από το θρανίο κατάφεραν να επιζήσουν της επίθεσης του μακελάρη. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να έχει ζήσει τέτοιες εικόνες φρίκης. Η βία των όπλων στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

    Ωστόσο, η Ellie Garcia, η μεγαλύτερη ξαδέρφη του Daniel που βρισκόταν σε άλλη αίθουσα, δεν τα κατάφερε. Ήταν ένα από τα 19 παιδιά που δολοφονήθηκαν από τον Payton Gendron.

    Το μακελειό στο Τέξας αποτελεί την 30η ένοπλη επίθεση σε σχολείο για το 2022. Ήταν η φονικότερη από εκείνη του 2012 στο Sandy Hook.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    ΗΠΑ: Τα όπλα είναι περισσότερα από τους πολίτες – Η «κρυφή» αναλογία που τρομάζει

    Σε έξαρση η βία μεταξύ ανηλίκων – 15χρονος στο Παλαιό Φάληρο έβγαλε μαχαίρι σε συνομηλίκους του για Instagram Challenge

    Νεπάλ: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχε χαθεί – Οι διασώστες έχουν ανασύρει 14 πτώματα