Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η τελευταία επικοινωνία με τον Salvador Ramos

  Το μακελειό σε σχολείο του Τέξας, έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και για ακόμη μια φορά, έχει ανοίξει μια τεράστια συζήτηση στις ΗΠΑ για την οπλοκατοχή. Δεν θα έπρεπε η δολοφονία παιδιών, που οι γονείς τους τα άφησαν ασφαλή στο σχολείο, να είναι μια συνηθισμένη είδηση.

  Ο Salvador Ramos, ο 18χρονος δράστης που δολοφονήθηκε εξίσου από σφαίρες της αστυνομίας, υλοποίησε ένα σχέδιο που είχε στο μυαλό του, με την αιτία να παραμένει άγνωστη. Και θα παραμείνει. Η γιαγιά του νοσηλεύεται μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε και η ίδια, πριν ο Ramos κατευθυνθεί προς το δημοτικό Robb, ενώ ο πατέρας του σοκαρισμένος ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειας των 19 παιδιών και των 2 εκπαιδευτικών.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Daily Beast, ο πατέρας του μακελάρη εξέφρασε τη θλίψη του και δήλωσε πως αντί να σκοτώσει εν ψυχρώ τα παιδιά, θα μπορούσε απλά να είχε σκοτώσει τον ίδιο. Ο 42χρονος πατέρας του δράστη, που έχει το ίδιο όνομα με τον γιο του, Salvador, είπε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι για τις πράξεις του γιου μου. Ποτέ δεν περίμενα να κάνει κάτι τέτοιο. Έπρεπε να με είχε σκοτώσει, αντί να κάνει κάτι τέτοιο».

  Οι γονείς του είναι χωρισμένοι, ενώ ο πατέρας του παραδέχθηκε πως δεν είχε πολλές επαφές με τον Ramos, καθώς η δουλειά του ήταν μακριά από την κοινότητα Ουβάλντε. Σημαντικός παράγοντας ήταν και η πανδημία, που έκανε το χάσμα μεγαλύτερο μεταξύ τους.

  Η τελευταία επικοινωνία με τον Salvador Ramos

  Ήταν τόσο απομακρυσμένοι που η τελευταία επικοινωνία έγινε πριν ένα μήνα. «Ο γιος μου ήταν καλός άνθρωπος. Ήταν ένα ήσυχο άτομο, απομονωμένο στον εαυτό του. Δεν ενόχλησε κανέναν. Οι άνθρωποι πάντα τον ενοχλούσαν», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι παράτησε το γυμνάσιο επειδή δεχόταν bullying για τα ρούχα του.

  Ωστόσο, οι σχέσεις δεν ήταν καλές και με τη μητέρα, η οποία φέρεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, και σύμφωνα με πληροφορίες, τον είχε διώξει από το σπίτι. Η ίδια πάντως αρνήθηκε ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές παρά το γεγονός ότι ο παππούς του Ramos δήλωσε στο δίκτυο ABC News ότι ο έφηβος ζούσε μαζί του και με τη σύζυγό του επειδή είχε προβλήματα με τη μητέρα του.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Κίνα: Το lockdown έχει φέρει υπερκαταναλωτισμό – Ποια είδη αγοράζουν περισσότερο;

  Vladimir Putin: «Δόξα τω Θεώ που κάποιες εταιρείες έφυγαν από τη Ρωσία»

  Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν συζητάμε επιστροφή, μόνο δανεισμό»