Συνεχίζει τις απειλές η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με την οποία η Δύση καλεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία. Μάλιστα, δήλωσε πως πρέπει οι δυτικές χώρες να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν ότι πλήγματα στο ρωσικό έδαφος θα οδηγήσουν σε αντίποινα από τη Μόσχα.

  Υποστήριξε δε, πως τα περιστατικά στην αυτόκλητη φιλορωσική Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας, στην Μολδαβία, είναι μια απόπειρα να παρασυρθεί η περιοχή αυτή στην ευρύτερη σύγκρουση στην Ουκρανία.

  Επιπλέον, ανέφερε ότι η ένταση στην Υπερδνειστερία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, κλιμακώνεται έπειτα από τις καταγγελίες των τοπικών αρχών ότι η περιοχή έχει δεχτεί επιθέσεις.

  Η Ρωσία ανέφερε χθες μια σειρά εκρήξεων στα νότια της χώρας και μια φωτιά σε αποθήκη με πυρομαχικά κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, επιθέσεις που κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ως ανταπόδοση και «κάρμα» για την εισβολή της Μόσχας.

  Σημειώνεται πως οι προειδοποιήσεις της Μαρία Ζαχάροβα ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του Τζέιμς Χίπι, ο οποίος χαρακτήρισε «θεμιτό» το να κάνουν οι Ουκρανοί επιθέσεις σε στόχους επί ρωσικού εδάφους.

  «Καταλαβαίνουμε καλά ότι για χάρη της διατάραξης του εφοδιασμού με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος των χωρών που προμηθεύουν με όπλα το καθεστώς του Κιέβου;», αναρωτήθηκε σε δηλώσεις της η Ζαχάροβα, χρησιμοποιώντας την επιχειρηματολογία που προέβαλε ο Βρετανός υπουργός.

  «Σε τελική ανάλυση, αυτό οδηγεί ευθέως σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από ότι καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μία από αυτές τις χώρες», συμπλήρωσε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  EgyptAir: Σε τσιγάρο οφείλεται η συντριβή της πτήσης MS804 που κόστισε τη ζωή σε 66 επιβαίνοντες

  Zelensky: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο» – Συνεχίζει τις απειλές ο Putin