Η καραντίνα έχει αλλάξει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς, προωθώντας υπηρεσίες που μέχρι πρότινος δεν ήταν σε εκείνες που έκαναν το μεγάλο «μπαμ». Όπως για παράδειγμα, το swimply.com, που κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, το έκαναν περιζήτητο στις ΗΠΑ.

    Πρόκειται για μια υπηρεσία που θυμίζει το Airbnb, αλλά αντί για ενοικίαση σπιτιού, ο επισκέπτης μπορεί να νοικιάσει πισίνα. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού υπάρχει από το 2019, αλλά τώρα οι περισσότεροι έδωσαν την ευκαιρία να ανέλθει το swimply.com. 

    Σπίτια δηλαδή που παρέμεναν κλειστά και είχαν πισίνα, άνοιγαν τις πόρτες τους μόνο για ηλιοθεραπεία, μπάνιο και καλοπέραση και όχι για διαμονή. Οι τιμές ξεκινάνε από τα 30 δολάρια την ώρα, ενώ μπορεί να ξεπεράσουν και τα 100. Προκειμένου να τηρούνται και τα μέτρα ασφαλείας, η ενοικίαση γίνεται με την ώρα και έχει λίστα αναμονής.

    Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Swimply, Άσερ Γουίνμπεργκερ, εκτιμά ότι η επιχείρηση του αυξήθηκε περισσότερο από 4.000% πέρυσι λόγω της πανδημίας, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 3.000 πισίνες καταχωρημένες στον ιστότοπο.

    Θα μπορούσε, πάντως, να έρθει η υπηρεσία και στην Ελλάδα, ειδικά σε νησιά. Έτσι για να πάρετε μια γεύση, την ακόλουθη πισίνα μπορεί κάποιος να την νοικιάσει για 45 δολάρια στη πόλη Glendale. Τίμιο.

    Κεντρική Φωτογραφία: Unsplash