Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Ηλεία, με το μέτωπο να επεκτείνεται. Κάποιες εστίες παραμένουν ενεργές και άλλες οριοθετούνται σταδιακά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η κατάσταση παραμένει δύσκολη και το θερμικό φορτίο είναι έντονο. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Νεμούτα και Βασιλάκι Ηλείας.

    Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, που συντονίζεται από το κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, μετέχουν συνολικά 310 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρο, 150 οχήματα 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος. Στη Νεμούτα μεταβαίνει και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev.

    Μήνυμα για εκκένωση έστειλε το 112 λίγο μετά τις 6 το απόγευμα για εκκένωση των περιοχών Δούκας και Μηλιές και ζητά από τους πολίτες να κατευθυνθούν προς Νεράιδα. Αποκλεισμένοι στην είσοδο του χωριού Νεμούτα της παραμένουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί τηλεοπτικών σταθμών και μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στο σημείο για να μεταδώσουν τις εξελίξεις των πυρκαγιών. Ωστόσο προς το παρόν δεν κινδυνεύουν, ενώ στον αγώνα έχουν ριχθεί και εθελοντές.

    Παράλληλα, με μηχανήματα έργου ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες. Ήδη από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το έργο περιορισμού και οριοθέτησης της πυρκαγιάς είναι δύσκολο καθώς αφενός πρόκειται για πευκοδάσος και αφετέρου, οι άνεμοι που υπάρχουν στο σημείο δεν βοηθούν.

    Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις. Νωρίτερα, το μεσημέρι τρία άτομα απεγκλώβισαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή Χάνια της Νεμούτας.