Την αποκάλυψη ότι εκείνος και ο Αντόνιο Παντσέρι είχαν προσληφθεί από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του στο Ευρωκοινοβούλιο, έκανε ο «λαλίστατος» Φραντσέσκο Τζόρτζι.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το Spiegel το Μαρόκο ήταν αυτό που κινούσε τα νήματα στο σκάνδαλο δωροδοκίας που έχει αμαυρώσει την εικόνα του Ευρωκοινοβουλίου με πρωταγωνιστές Ιταλούς πρώην και νυν ευρωβουλευτές, τον σύντροφο της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι αλλά και την ίδια.

    Σύμφωνα με το περιοδικό «Spiegel», ο Αμπντελραχίμ Ατμούν, νυν πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία, ήταν ο επικεφαλής τους.

    *Φωτογραφία εξωφύλλου: Από αριστερά, ο Μαροκινός διπλωμάτης Ατμούν με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι.

    Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζει το σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

    Δίνοντας του το όνομα «MarokkoGate», το γερμανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι το Μαρόκο είχε διαδραματίσει σαφώς πιο ενεργό ρόλο απ΄ότι το Κατάρ στο σκάνδαλο που έχει σπιλώσει την εικόνα των ευρωπαϊκών θεσμών εμπλέκoντας και την καθαιρεθείσα αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

    «Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου φέρεται να είναι αυτές που δωροδοκούσαν ευρωβουλευτές για να διατυμπανίζουν τις αρετές του καταριανού καθεστώτος», σχολιάζει το Spiegel.

    «Είναι γνωστό ότι το Κατάρ παίζει σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο δωροδοκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

    Ωστόσο, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, το Μαρόκο είχε ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή απ΄ότι πιστεύουν οι βελγικές αρχές.

    Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου, σύμφωνα με το «Spiegel» πλήρωναν αδρά τους συνεργάτες τους για να ασκούν επιρροή στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης της Ντόχα.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, στις 15 Δεκεμβρίου, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα με σαφή πλειοψηφία στο οποίο καταδίκασαν έντονα το Κατάρ ότι ασκούσε επιρροή μέσω ευρωβουλευτών.

    Για το Μαρόκο, όμως, δεν υπήρξε καμία αναφορά. Η αριστερή πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου προσπάθησε να προσθέσει τροπολογίες στο σχετικό ψήφισμα που «έδειχναν» την εμπλοκή του Μαρόκου στο σκάνδαλο με τις προσπάθειές τους να πέφτουν στο κενό.

    Διαβάστε ακόμη: Le Soir: «Προφανώς ήξερε για τα λεφτά η Καιλή αλλά δεν ήταν μέρος του κυκλώματος» υποστηρίζει ο Τζόρτζι | Nitro.gr