Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τανάγρα, κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής του 5ου F-16 Viper.

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός, σε «όσους διαλαλούν ότι μπορεί να έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Όσο υψώνουν τους τόνους τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους και κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών μας».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την παραλαβή του 5ου F-16 Viper και τα 24 νέα Rafale που θα έχουμε παραλάβει εξολοκλήρου εντός του επόμενου έτους αλλά και με μια μοίρα f-35 καθώς η Ελλάδα έχει επίσημα εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το σκάφος 5ησ γενιάς, οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται σε μια στιγμή που οι γείτονες μάς αντί για συμπαραγωγή έχουν αποκλειστεί συνολικά από το πρόγρμαμα της 5ης γενιάς μαχητικών και ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα, ίσως, κάποτε για τα δικά τους f-16.

    «Είναι μια πλήρης αλλαγή εικόνας που αποτυπώνεται και εδώ με την ΕΑΒ να έχει αφήσει πίσω της παλιές περιπέτειες αντικρίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία», κατέληξε.

    Διαβάστε ακόμη: Δημητρακόπουλος για Καϊλή: «Προδομένη από τον Τζιόρτζι, αναρωτιέται πώς επέτρεψε αυτό το “τοξικό τέρας” μέσα στο σπίτι της»