Πίνακας Περιεχομένων
  1. Ένα μυστήριο πλανάται γύρω από τη δηλητηρίαση του Abramovich
  2. Kuleba σε Ουκρανούς διαπραγματευτές: «Μην πίνετε νερό, μην τρώτε τίποτα»
  3. Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Η πληροφορία ότι ο Roman Abramovich και ορισμένα μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας δηλητηριάστηκαν, προφανώς και δεν θα περνούσε στα ψιλά. Παρ΄όλα αυτά, το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, The Wall Street Journal, διαψεύστηκε μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση, από αξιωματούχους της Ουκρανίας. Τελικά τι πραγματικά συνέβη; Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα για την ώρα, παρά μόνο υποθέσεις.

  Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ένας αξιωματούχος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου στο BBC, ο Ihor Zhovkva, ενώ δεν είχε μιλήσει με τον Ρώσο ολιγάρχη, τα μέλη τα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας ήταν καλά και κάποιος υποστήριξε ότι η ιστορία ήταν «ψευδής». Από την άλλη, το βρετανικό δίκτυο BBC μίλησε με ειδικό χημικού πολέμου, τον Hamish De Bretton-Gordon, ο οποίος δήλωσε πως «είναι εξαιρετικά απίθανο ότι ‘περιβαλλοντικά αίτια’ προκάλεσαν τέτοιου είδους συμπτώματα», όπως άφησαν να εννοηθεί ως αιτία.

  Ο πρώην ιδιοκτήτης της Chelsea έχει πλέον αναρρώσει, κάθως φέρεται να υπέφερε από πόνο στα μάτια και ξεφλούδισμα του δέρματος. Πηγή κοντά στον Abramovich αναφέρει πως συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

  Ένα μυστήριο πλανάται γύρω από τη δηλητηρίαση του Abramovich

  Για την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να αποφορτιστεί το κλίμα και να εξακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, χωρίς να πλανάται στην ατμόσφαιρα η καχυποψία.

  Από την άλλη, ειδικοί στα χημικά όπλα εξέτασαν αυτή την υπόθεση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πιστεύουν ότι ήταν σκόπιμη χρήση χημικού παράγοντα .Αλλά δεν έχει κανείς ιδέα ποιος το έκανε. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Αναπόφευκτα, οι άνθρωποι θα αναρωτιούνται αν αυτό ήταν έργο της GRU, της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία η Βρετανία συμπέρανε ότι ήταν πίσω από τη δηλητηρίαση του Novichok Salisbury το 2018.

  Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία και καμία απόδειξη ότι ήταν υπεύθυνοι. Κάποιος όμως, φαίνεται, ήθελε να στείλει μια προειδοποίηση σε όσους συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Αυτή δεν ήταν μια θανατηφόρα δόση, ήταν μια προειδοποίηση.Επομένως, κατ’ αυτό τον τρόπο το μυστήριο γύρω από το εάν διεπράχθη απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Roman και των υπολοίπων της ουκρανικής αντιπροσωπείας πυκνώνει αντί να λύνεται.

  Kuleba σε Ουκρανούς διαπραγματευτές: «Μην πίνετε νερό, μην τρώτε τίποτα»

  Την ίδια ώρα, ο Dmytro Kuleba προειδοποίησε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για να μιλήσουν με τους Ρώσους, να μην πιουν νερό και να μη φάνε τίποτα όσο βρίσκονται εκεί, στον απόηχο της δηλητηρίασης του Abramovich και των μελών της Ουκρανίας.

  «Συμβουλεύω όποιον πάει για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία να μην φάει ή πιει τίποτα. Και, κατά προτίμηση, αποφύγετε να αγγίξετε οποιαδήποτε επιφάνεια. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον, όλες αυτές οι ιστορίες -κάποιος κάτι άκουσε κάπου, από κάποιες πηγές- υπάρχουν πλέον πολλές αυτού του είδους, γιατί όλοι διψούν για νέα, για αισθήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Boris Nemtsov: Νέα στοιχεία στη δολοφονία του πολιτικού αντιπάλου του Putin – Μέλος της FSB τον πυροβόλησε

  Σπάνιο εύρημα – Ναυάγιο 207 ετών ανακαλύφτηκε στον Κόλπο του Μεξικού

  Με πληροφορίες από BBC