Το 2011 η Nancy Crampton-Brophy έγραφε ένα δοκίμιο-οδηγό για το πώς να σκοτώσει μια γυναίκα τον άντρα της. Περίπου 7 χρόνια μετά ήταν αυτή που θα έκανε πράξη το βιβλίο της και θα εφάρμοζε στον σύζυγό της, τον Daniel Brophy, τον Ιούνιο του 2018. 4 χρόνια μετά, η Nancy βρίσκεται σε δίκη ως βασική κατηγορούμενη για τον πυροβολισμό του Daniel, που ήταν σεφ όσο ζούσε.

  Η Nancy Crampton-Brophy και ο άντρας της ζούσαν στο Όρεγκον. Εκείνη ήταν για πολλά χρόνια συγγραφέας ρομαντικών βιβλίων, όμως το πιο γνωστό της ήταν αυτός ο οδηγός δολοφονίας του συζύγου. Η 71χρονη ήταν παντρεμένη 25 χρόνια με τον άντρα της και παρόλο που δήλωσε αθώα, φαίνεται να υπάρχει μια ασφάλεια ζωής 1.5 εκατομμυρίου για τον άντρα της.

  Στη δίκη που ξεκίνησε τη Δευτέρα, η Nancy δικάζεται για τη δολοφονία του Daniel με πυροβολισμό στην πλάτη και το στήθος του στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον όπου δίδασκε και εκείνη την ημέρα είχε μόλις επιστρέψει στη δουλειά. Η Nancy Crampton-Brophy είχε υποστηρίξει στην αστυνομία πως ήταν στο σπίτι τους όταν έγινε ο πυροβολισμός, όμως μερικούς μήνες αργότερα συνελήφθη γιατί οι αστυνομικοί είχαν αποδείξεις πως βρισκόταν πολύ κοντά στη σκηνή του εγκλήματος.

  Η 71χρονη είχε μάλιστα αναρτήσει στο Facebook, απ΄όπου κιόλας εντόπισαν το πού ήταν οι αστυνομικοί, και έγραφε τα εξής: «Για τους φίλους μου στο Facebook και την οικογένεια μου, έχω να σας μεταφέρω άσχημα νέα. Ο σύζυγος και καλύτερος φίλος μου, σεφ Dan Brophy, δολοφονήθηκε χθες το πρωί. Για όσους είστε κοντά μου και νιώθετε ότι αξίζω ένα τηλέφωνο, έχετε δίκιο, αλλά ακόμα προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με όλα αυτά».

  Λίγες μέρες μετά τον πυροβολισμό, η Brophy τηλεφώνησε στην αστυνομία για να της στείλουν ένα γράμμα που επιβεβαιώνε πως δεν είναι ύποπτη για τη δολοφονία, ώστε να παραλάβει την ασφάλεια ζωής του, ύψους 40.000 δολαρίων. Όμως, λίγο αργότερα οι αρχές βρήκαν πως η ασφάλεια δεν ήταν τόση, αλλά στο 1.5 εκατομμύριο δολάρια.

  Δεδομένου πως την εποχή της δολοφονίας το ζευγάρι ζούσε με χαμηλούς μισθούς, εύλογα το μυαλό των αστυνομικών πήγε στην Brophy.

  Στο δοκίμιο της το 2011, τον οδηγό δολοφονίας του συζύγου, η Brophy έγραφε ότι «ως συγγραφέας ρομαντικών σασπένς, περνάω πολύ χρόνο σκεπτόμενη τον θάνατο και κατ΄επέκταση την αστυνομική διαδικασία. Εξάλλου, αν η δολοφονία πρόκειται να με απελευθερώσει, σίγουρα δεν χρειάζεται να περάσω χρόνο στη φυλακή. Πιο εύκολα εύχεσαι στους ανθρώπους να πεθάνουν, παρά τους σκοτώνεις. Αλλά αυτό που ξέρω για τον φόνο, είναι πως όλοι μας τον έχουμε μέσα μας αν μας φτάσουν στα άκρα».

  Εκτός του «How to Murder Your Husband», η Nancy Crampton-Brophy έχει γράψει επίσης τα «Hell on the Heart» και «The Wrong Husband».

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Roman Abramovich: Ζητάει δανεικά από τους φίλους του στο Χόλιγουντ και τις ΗΠΑ

  Kim Kardashian: Τι πρόβλημα έχεις με το σώμα της Tyra Banks;

  Ο Γιάννης Κατινάκης θα ήθελε να μιλάμε για τους ανθρώπους με βάση το αν αγαπούν κι όχι την σεξουαλική τους ταυτότητα