Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τι είπε η Μποφίλιου για τη συναυλία

  Η Νατάσσα Μποφίλιου έχει διχάσει τη κοινή γνώμη σήμερα, μετά την κίνησή της σε αντιπολεμική συναυλία, που διοργανώθηκε τη Δευτέρα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια ύψωσε τη γροθιά της και σε συνδυασμό με τις αναρτήσεις της τις προηγούμενες μέρες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δημιούργησε έναν νέο κύκλο σχολίων στο Twitter.

  Κάποιοι τη στηρίζουν, ορισμένοι άλλοι όχι. Η Μποφίλιου είχε πει μάλιστα πως δεν επιθυμεί καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καταδικάζοντας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και στο τέλος και τη Ρωσία.

  «Η θέση μου είναι ολιστική κατά του πολέμου. Για μένα αυτό είναι το αίτημα. Δεν επιθυμώ καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας», είχε πει πριν από μερικές ημέρες στην ανάρτησή της η τραγουδίστρια, προκαλώντας τις πρώτες αντιδράσεις και διχάζοντας το κοινό της.

   

  Τι είπε η Μποφίλιου για τη συναυλία

  Τις προηγούμενες ημέρες, η τραγουδίστρια είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, εξηγώντας την απόφασή της να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη συναυλία, προκαλώντας ξανά αντιδράσεις.

  «Καλέστηκα σε μία αντιπολεμική συναυλία από φοιτητικούς συλλόγους. Να πω 2 αντιπολεμικά τραγούδια. Είπα ναι. Όπως λέω τόσα χρόνια σε δράσεις σαν αυτή.
  Η θέση μου είναι ολιστική ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Για μένα αυτό είναι το αίτημα. Καταδικάζω την άθλια εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Είμαι με τους Λαούς και τους πρόσφυγες που άλλη μια φορά στην ιστορία πληρώνουν το τίμημα για τα συμφέροντα των ισχυρών. Είμαι με την αλληλεγγύη.
  Δεν επιθυμώ καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας. Μου είναι αδύνατο να στρέψω το βλέμμα από την τεράστια ανθρωπιστική κρίση και θα είμαι στη θέση που πρέπει με όποιο τρόπο μπορώ.
  Στην επίσημη γραμμή που στοιχειοθετείται και θα με κάνει άλλη μια φορά βορά στην διαστρέβλωση των θέσεων, της αλήθειας μου και στη δημιουργία μιας προπαγάνδας που εξυπηρετεί τον μακαρθισμό φυλλάδων και προσώπων, γυρνώ την πλάτη. Πορεύομαι με τα ιδανικά μου. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Νατάσσα».

  Η Μποφίλιου κατηγορήθηκε πως τάσσεται υπέρ του Putin και πως αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση, ενώ και ο Αντώνης Καφετζόπουλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Άκουγα “η καρδιά πονάει πάντα όταν ψηλώνει” [με νεύρα ομολογώ, τόσο από την σχεδόν απάνθρωπη επανάληψη όσο και γιατί δεν είμαι φίλος του ακατάσχετου vibrato στην τέχνη]. Τώρα όμως κατάλαβα γιατί το τραγουδούσε με τέτοιο επίμονο πάθος η Νατάσσα: ήταν προφητικό. Αναφερόταν στην καρδιά του #ουκρανου_ηρωα που αντιστέκεται στον νεοναζί του Κρεμλίνου. Τι; Όχι; Η Μποφίλιου τελικά θα τραγουδήσει υπέρ των λαών γενικώς; Κατα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, με αυτή την αχταρμά σειρά; Έλα ρε κοπελιά».

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr

  Joe Biden: Μπροστά στο πιο μεγάλο δίλημμα της σύγχρονης πολιτικής

  Putin: Πόσο εφικτό είναι για τη Δύση να τον καταστρέψει οικονομικά;