Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Αθήνας και της Ουάσινγκτον έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το Ουζμπεκιστάν όπου και βρίσκεται.

    Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τη για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω του κέντρου φιλοξενίας του Λαυρίου, ενώ εξέφρασε και την έντονη ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

    Βέβαια, εκτός από την Ελλάδα, στο στόχαστρο των κατηγοριών μπήκε και η αμερικανική κυβέρνηση, λέγοντας για τον Joe Biden πως κρύβει τρομοκράτες. Αναφέρθηκε δε στον Φετουλάχ Γκιουλέν, επικεφαλής του «FETO» κατά τα λεγομένα της άγκυρας.

    Διαβάστε ακόμη: H Alexandria Ocasio-Cortez φοβάται για τη ζωή της: «Διστάζω μέχρι και να βγάλω βόλτα τον σκύλο μου»

    Ο Τούρκος πρόεδρος πάντως θα ήθελε οι Ρεπουμπλικανοί να ισχύσουν στο Κογκρέσο, μιας και εκείνοι είναι που τον στηρίζουν περισσότερο στα ζητήματα της Τουρκίας.

    «Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16» σημείωσε χαρακτηριστικά. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικανοί ώστε να λυθεί το θέμα των μαχητικών στο Κογκρέσο. «Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16», κατέληξε ο Ερντογάν.