Παρά την χλιδή που απολαμβάνουν οι τουρίστες στο «Νησί των Ανέμων», μία διαφορετική πραγματικότητα φαίνεται πως βιώνουν οι εργαζόμενοί του. Νεαρή κοπέλα που πήγε στην Μύκονο για να εργαστεί την καλοκαιρινή σεζόν καταγγείλει τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες ήταν το δωμάτιο που της παραχωρήθηκε, ενώ μιλά για γενικό φαινόμενο για τους εργαζόμενους στο κοσμικό νησί. 

    «Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου» ανέφερε η κοπέλα για τις συνθήκες διαμονής στην Μύκονο.

    Τα δωμάτια ήταν πάρα πολύ μικρά, με 2-3 άτομα να μένουν μέσα, με πολλή υγρασία, με πολλή μούχλα και κατσαρίδες να πετάνε.

    Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου.

    Μπορεί το δωμάτιο να μην είχε air condition σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Αναγκάστηκα να αγοράσω αφυγραντήρα στη μέση της σεζόν.

    Άλλο θέμα είναι η διατροφή. Σου υπόσχονται δύο ή τρία γεύματα την ημέρα και μόλις αντικρίζεις την πραγματικότητα αναγκάζεσαι να τρως απέξω», δήλωσε στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

    Όσο για την διατροφή, η ίδια αναφέρει ότι στα γεύματα που παρέχονται περιλαμβάνονται στην πραγματικότητα τα αποφάγια των πελατών από τον μπουφέ, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οι εργαζόμενοι να ξοδεύουν έως και τον μισό τους μισθό σε διατροφή.

    Όλο και περισσότερες μαρτυρίες αναφέρονται στις συνθήκες εργασίας κατά την θερινή σεζόν στα ελληνικά νησιά, με την αρχή να γίνεται από ένα TikTok να γίνεται viral στην πλατφόρμα ενώ αποδεικνύει με εικόνες τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, που στην πλειοψηφία τους είναι νέα παιδιά. Ταυτόχρονα, εργοδότες και επιχειρήσεις κάνουν λόγο για δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων.

    *Κεντρική φωτογραφία: Η Μύκονος, πηγή shutterstock.com

    Διαβάστε περισσότερα στο Nitro.gr:

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Δέχεται το test DNA αλλά θα μηνύσει τον Μάνο Δασκαλάκη για συκοφαντική δυσφήμηση

    Σαϊντού Καμαρά: Έγινε δεκτό το αίτημα του από την Αρχή Προσφύγων

    Οι 6 Ρώσοι ολιγάρχες που έχουν πεθάνει υπό μυστήριες συνθήκες το 2022