Πίνακας Περιεχομένων
    1. Αυξάνονται και οι νοσηλείες μικρών παιδιών

    Πολλά από τα νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη ασφυκτιούν από τους ασθενείς με covid, ενώ πολλά καταγράφουν αρνητικό ρεκόρ εισαγωγών σε ΜΕΘ και θανάτων. Το Brooklyn Hospital Center για παράδειγμα δέχεται μεγάλη πίεση, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού ασθενών με Covid από την άνοιξη του 2020. Περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης πέθαναν.

    Οι ασθενείς ολοένα και αυξάνονται. Περισσότερα από 15.000 άτομα με κορονοϊό έχουν νοσηλευτεί στην πόλη τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, τα περισσότερα μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Περίπου οι μισοί ασθενείς στα νοσοκομεία της πόλης έχουν πλέον Covid. Επίσης δεν υπάρχουν αρκετές νοσοκόμες για να τους φροντίσουν όλους. Ενδεικτικό είναι ότι τα νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη γενικά απασχολούν λιγότερους νοσηλευτές από ό,τι στην αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

    Αυτό συμβαίνει διότι πολλές νοσοκόμες τα παράτησαν από το άγχος, εγκαταλείποντας τελείως το επάγγελμα. Άλλοι εργάζονται ως ταξιδιωτικοί νοσοκόμοι, οι οποίοι ταξιδεύουν για εργασία σε προσωρινές θέσεις, με πολύ υψηλότερο μισθό. Όλα αυτά την ώρα που η ακραία μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον οδήγησε πολλούς στο να είναι άρρωστοι ή σε καραντίνα.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The New York Times (@nytimes)

    Αυξάνονται και οι νοσηλείες μικρών παιδιών

    Η κατάσταση είναι χειρότερη στο Brooklyn Hospital Center, ένα νοσοκομείο με διχτύου ασφαλείας στο κέντρο του Μπρούκλιν, όπου οι ασθενείς τείνουν να είναι εργατικής τάξης ή φτωχοί. Η Δρ Sylvie de Souza, η οποία διευθύνει το δωμάτιο επειγόντων, είπε ότι είχε αρκετούς γιατρούς, αλλά ποτέ δεν είχε τόσο λίγες νοσοκόμες. Κάποιες φορές έχουν μόνο τα τρία τέταρτα των νοσοκόμων που χρειαζόταν. «Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος ήμασταν ικανοί. Τώρα είμαστε εξαντλημένοι και πολλοί είναι άρρωστοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Μάλιστα, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης ανέφεραν αύξηση των νοσηλευόμενων παιδιών. Το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης προειδοποίησε για μια ανοδική τάση στα νοσοκομεία παιδιατρικών που σχετίζονται με τον κορονοϊό. «Στην πόλη της Νέας Υόρκης, εντόπισε τετραπλάσιες αυξήσεις στις εισαγωγές στο νοσοκομείο για παιδιά 18 ετών και κάτω από την εβδομάδα της 5ης Δεκεμβρίου. Περίπου οι μισές εισαγωγές είναι κάτω των πέντε ετών, μια ηλικιακή ομάδα που δεν μπορούσε να εμβολιασθεί.