Άνδρας ντυμένος με πορτοκαλί στολή εργασίας και μάσκα αερίου άνοιξε πυρ σε σταθμό του μετρό στην Νέα Υόρκη, στην περιοχή του Μπρούκλιν. Τουλάχιστον 13 άτομα έχουν δεχτεί πυροβολισμούς χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχουν νεκροί έως τώρα.

  Λίγο μετά τις 8:30 κοντά στην οδό 36th Street ο άγνωστος άνδρας εισέβαλε στην πλατφόρμα το μετρό πετώντας καπνογόνα και άρχισε να πυροβολεί προς τον κόσμο που περίμενε τον πρωινό συρμό για να πάει στην δουλειά του.

  «Δεν υπάρχει κανένας εκρηκτικός μηχανισμός στο τρένο και δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης αυτή τη στιγμή. Ο δράστης ήταν μέσα στο βαγόνι, φόρεσε αντιασφυξιογόνα μάσκα, άναψε ένα καπνογόνο και άνοιξε πυρ εναντίον επιβατών μέσα και έξω από το μετρό. Πρόκειται για έναν μαύρο ψηλό άνδρα» είπε η Αρχηγός της αστυνομίας.

  «Είχαμε 16 τραυματίες, οι 10 έχουν δεχτεί πυρά. Πέντε εξ αυτών είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο» ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης (FDNY).

  Οι συρμοί στις πολυσύχναστες γραμμές D, N και R έχουν παύσει την κυκλοφορία τους καθώς οι αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία. Τα σχολεία της περιοχής έκλεισαν.

  (Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images)

  Δείτε ακόμη στο Nitro.gr:

  Πάτρα: Όσα περιλαμβάνει η νέα ιατροδικαστική έρευνα για Μαλένα και Ίριδα

  Τι συμβαίνει στην Σανγκάη με τα πολύ σκληρά μέτρα κατά της Covid-19;

  KFC: Κατηγορείται για «παραπλανητική» απεικόνιση της εκτροφής των κοτόπουλων – Τραγικές οι συνθήκες στο πτηνοτροφείο