Νέες πληροφορίες για τους πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα χτες στην Νέα Υόρκη, αφού η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα την ταυτότητα του υπόπτου. Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί άγνωστος μαύρος άντρας μέτριου αναστήματος πέταξε καπνογόνα και άνοιξε πυρ κατά των επιβατών που περίμεναν στην πλατφόρμα σταθμού μετρό στο Μπρούκλιν. Ως αποτέλεσμα 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 10 δέχτηκαν πυρά. 

    Σύμφωνα με διάφορα αμερικανικά μέσα, ο άνδρας που φαίνεται να αναζητούν οι Αρχές είναι ο 62χρονος Φρανκ Τζέιμς, ο οποίος έχει αναρτήσει πολλά βίντεο YouTube με πολιτικό περιεχόμενο, ενώ πρόσφατα είχε επικρίνει τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

    Οι φωτογραφίες του υπόπτου που δημοσίευσε το NYPD.

    Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν ένα αιχμηρό όπλο και τρεις γεμιστήρες, καθώς και τα κλειδιά ενός οχήματος, τα οποία τους οδήγησαν σε ένα φορτηγάκι της αμερικανικής εταιρείας ενοικίασης οχημάτων και εξοπλισμού για μετακομίσεις U-Haul, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στο Μπρούκλιν.

    Οι Αρχές δημοσίευσαν την φωτογραφία του υπόπτου συνοδευόμενη με την πληροφορία πως πρόκειται για τον άνδρα που νοίκιασε το φορτηγάκι. Η αστυνομία θεωρεί ότι έδρασε μόνος του, χωρίς συνεργούς. Ο δράστης ήταν ντυμένος με στολή εργασίας ώστε να μην κινεί τις υποψίες και φόραγε και ασφυξιογόνο μάσκα. 

    Πολιτικά φαίνεται να ήταν τα κίνητρά του, καθώς ασκούσε έντονη κριτική στον Δήμαρχο της πόλης. «Υπάρχουν αναρτήσεις που θα μπορούσαν να συνδέονται με το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, στις οποίες αναφέρεται στους άστεγους ή στη Νέα Υόρκη και τον δήμαρχο Άνταμς», επιβεβαίωσε η επικεφαλής της αστυνομίας του NYPD.

    5 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ενώ δεν υπάρχουν έως τώρα νεκροί. «Ήμασταν πραγματικά τυχεροί, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Κίτσαντ Σίγουελ.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Πισπιρίγκου: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν θα ανάψω τις λαμπάδες των παιδιών μου»

    Ουκρανία: Ποιος είναι ο λόγος που χάνει τόσα τανκς ο ρωσικός στρατός;

    Τι συμβαίνει στην Σανγκάη με τα πολύ σκληρά μέτρα κατά της Covid-19;