Τρία σπίτια απειλούνται με ολική καθίζηση, μετά τις τελευταίες βροχές, στην περιοχή του Νέου Βουτζά. Η καθίζηση που αρχικά ήταν 30 πόντοι, έγινε τρία μέτρα. Η περιοχή είχε δέντρα και μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018, έπειτα από κάθε βροχή σημειωνόταν περαιτέρω καθίζηση. Συγκεκριμένα, παρατηρείται διολίσθηση του εδάφους, κάθε φορά που βρέχει. Το γεωλογικό φαινόμενο, αν και παρατηρείται από παλαιότερα χρόνια, εντάθηκε μετά την τραγωδία της φωτιάς στο Μάτι, που κατέκαψε την περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων

    Τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο και κατασκευάστηκαν προ εικοσαετίας, δεν κατοικούνται πια.

    ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ψηφίζει τα έργα ανάπλασης στο Μάτι μετά τη φονική πυρκαγιά

    Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε ότι αυτό συμβαίνει, επειδή διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους. Ειδικοί γεωτέχνες, θα διαπιστώσουν σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, το βάθος στο οποίο επεκτείνεται η διολίσθηση.

    Τέλος, ανέφερε ότι μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες γεωλογικές μελέτες και πως ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικιών, ωστόσο οι πρώην διαμένοντες, είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.