Πέρα από τις πολιτικές και διπλωματικές λοβιτούρες, πέρα από τις στρατηγικές αποφάσεις, ο κάθε πόλεμος, είναι ο πόλεμος των αμάχων, των αθώων, των παραπλανημένων που νομίζουν ότι επιτίθενται σε έναν εχθρό. Ο πόλεμος είναι ο πόλεμος των ατομικών ιστοριών που στην πορεία θα γίνουν το συλλογικό αφήγημα. Συνήθως αλλοιωμένο, για να εξυπηρετηθεί μια νέα προπαγάνδα, αλλά οι εμπειρίες των ανθρώπων δεν αλλάζουν. Οι New York Times έχουν φωτορεπόρτερ στα πεδία της μάχης στην Ουκρανία και φέρνουν στο φως ιστορίες που είναι πιο δυνατές από κάθε πολιτικό ηγέτη.

    Μια από τις φωτογραφίες που σημαδεύουν τα τελευταία 24ωρα την επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία, είναι αυτή της Julia, μιας Ουκρανής δασκάλας η οποία ονειρεύτηκε να διδάξει την ειρήνη και τον σεβασμό, όμως ο πόλεμος της καταστρέφει τα όνειρα και οι ανάγκες της χώρας τη θέλουν στο πεδίο της μάχης, δίπλα δίπλα με τους άλλους πολίτες που αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα και να φωνάξουν στους Ρώσους «Αυτό είναι το σπίτι μας».

    Στην σχετική ανάρτηση των New York Times στο Instagram, με φωτογραφίες ανθρώπων που ετοιμάζονται για πόλεμο, τις οποίες έβγαλε η Linsey Addario, περιγράφεται η απέλπιδα προσπάθεια για να μπει ένα τέλος στην πορεία των Ρώσων.

    Ουκρανία VS Ρωσία: Ποια είναι η στρατιωτική τους διαφορά – Ο ουκρανικός στρατός αντιστέκεται σθεναρά

    «Η Julia, δασκάλα και Ουκρανή εθελοντής, σκουπίζει τα δάκρυα της το Σάββατο καθώς τη μεταφέρουν στο μέτωπο για να αντιμετωπίσει ρωσικά στρατεύματα γύρω από το Κίεβο. Πολλοί Ουκρανοί πολίτες έχουν πάρει τα όπλα και έχουν λάβει μέρος στη μάχη της προστασίας της πρωτεύουσας.

    Η αντίσταση των πολιτών καθοδηγείται από τον στρατό για το πώς να βοηθήσουν στην αναχαίτιση των Ρώσων. Πάνω απ΄όλα όμως, το υπουργείο Άμυνας της χώρας συνιστά στους ανθρώπους να διαφυλάξουν τους εαυτούς τους.

    Η πλειοψηφία των 150.000 Ρώσων στρατιωτών έχει μπει βαθιά στην Ουκρανία και πολεμούν τη χώρα, αλλά είναι πια σε μία σύγχυση από την έλλειψη συντονισμού και μομέντουμ, καθώς αντιμετωπίζουν μια στιβαρή ουκρανική αντίσταση, ιδίως στα βόρεια της χώρας, αναφέρει το Πεντάγωνο σε επίσημη ανακοίνωση του.

    Το αμερικανικό υπουργεί Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ρώσοι έχουν παρατάξει το 1/3 της στρατιωτικής τους ισχύος. Όμως η Μόσχα στέλνει πλέον χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες σε τρία μέτωπα στα βόρεια και νότια, επεκτείνει τον εξοπλισμό και τον αποθηκευτικό της χώρα και σε βαθμό μεγαλύτερο απ΄αυτόν που προβλεπόταν στο ξεκίνημα της επίθεσης».

    Με ανθρώπους όπως η Julia ή όπως ο Πρόεδρος Zelensky και ο δήμαρχος Vitali Klitscho, που έχουν μείνει στο Κίεβο να παλεύουν μαζί με το στράτευμα, η Ουκρανία έχει κάθε λόγο να ελπίζει πως θα αποτρέψει την εισβολή των Ρώσων, οι οποίοι δεν παλεύουν για κανένα ιδανικό και δεν έχουν καμία στέρεη ιδεολογική βάση να τους κινητοποιεί.

    Γι΄αυτό και σύμφωνα με όλες τις πλευρές, τη εξαιρέσει των Ρώσων, οι απώλειες τους είναι ήδη πολύ μεγάλες και ξεπερνούν μέσα σε τρία 24ωρα τις απώλειες που είχαν για 8 χρόνια στη Συρία.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Tatva (@thetatvaindia)

    Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την κατάσταση στην Ουκρανία, είτε στα καταφύγια είτε στο πεδίο της μάχης.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kənan Qədirov (@gadirov_49)

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)