Πίνακας Περιεχομένων
    1. Το χρονικό της υπόθεσης με τον Ντάνι Άλβες

    Ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας, Ντάνι Άλβες, θα παραμείνει υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης του για τον φερόμενο βιασμό μίας γυναίκας, καθώς θεωρείται πιθανό να διαφύγει, όπως αποφάσισε την Τρίτη (21/02) το δικαστήριο της Βαρκελώνης.

    «Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος φυγής, που συνδέεται αφενός με την υψηλή ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί λόγω της παρούσας υπόθεσης, τα σοβαρά στοιχεία εγκληματικότητας εναντίον του και τους μεγάλους οικονομικούς πόρους που θα του επέτρεπαν να εγκαταλείψει την Ισπανία ανά πάσα στιγμή», ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το ESPN.

    Το δικαστήριο πιστεύει ότι η αφαίρεση του διαβατηρίου του 39χρονου δεν θα τον εμπόδιζε να εγκαταλείψει την Ισπανία “αεροπορικώς ή δια θαλάσσης ή ακόμη και δια ξηράς χωρίς έγγραφα».

    Αν επέστρεφε στη Βραζιλία, δηλαδή στην πατρίδα του, το δικαστήριο πιστεύει ότι ο Ντάνι Άλβες δεν θα παραδιδόταν στην Ισπανία, καθώς η νοτιοαμερικανική χώρα δεν εκδίδει συνήθως τους πολίτες της. Το γραφείο του εισαγγελέα αντιτάχθηκε στην αποφυλάκισή του.

    Το χρονικό της υπόθεσης με τον Ντάνι Άλβες

    Υπενθυμίζεται ότι, στις 2 Ιανουαρίου, μία νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο Ντάνι Άλβες τη βίασε στην τουαλέτα ενός νυχτερινού κέντρου στη Βαρκελώνη κατά τα τέλη Δεκεμβρίου.

    Ο παίκτης, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε ότι τη γνώριζε, άλλαξε αρκετές φορές την κατάθεσή του, αλλά αργότερα δήλωσε ότι είχαν συναινετικές σχέσεις, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Ο Ντάνι Άλβες δικάζεται για το φερόμενο έγκλημα της σεξουαλικής επίθεσης, το οποίο στον ισπανικό ποινικό κώδικα περιλαμβάνει και τον βιασμό.

    Ο ανακριτής διέταξε, στις 20 Ιανουαρίου, την προφυλάκιση του Ντάνι Άλβες χωρίς εγγύηση, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τις αντιφάσεις στις αρχικές του καταθέσεις και τον υψηλό κίνδυνο διαφυγής του.

    Φωτογραφία κειμένου: Shutterstock