Η πρόβλεψη για αυξημένες αναρρωτικές άδειες λόγω της μετάλλαξης Όμικρον φέρνουν τροποποιήσεις στον ΟΑΣΑ προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί  δρομολόγια με βάση την αναμενόμενη κίνηση του επιβατικού κοινού η οποία, προβλέπεται μειωμένη, σε συνάρτηση με τα κενά που θα προκύψουν από άδειες στο προσωπικό του ΟΑΣΑ. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η διασφάλιση των μετακινήσεων των πολιτών με ασφάλεια και χωρίς καθυστερήσεις.

    Ο σχεδιασμός αφορά όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η βαρύτητα δίνεται στις γραμμές με την μεγαλύτερη κίνηση καθώς και στις ώρες αιχμής. Η ΟΣΥ και η ΣΤΑΣΥ έχουν προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα λειτουργικά μέτρα για την μέγιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου προσωπικού.

    Επίσης, τονίζεται ότι προτεραιότητα όλων, είναι η διασφάλιση της προστασίας τόσο των εργαζομένων των ΜΜΜ όσο και του επιβατικού κοινού. Γι΄ αυτό δίνεται μεγάλη προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ειδικά στην χρήση διπλής μάσκας.

    Βέβαια, όσο η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά προς τροποποίηση αν τα δεδομένα αλλάξουν.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: 400 εκατ. ευρώ για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – 42 ευρώ το μήνα η επιδότηση