Πολλές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τον Vladimir Putin άρρωστο με καρκίνο, άνοια, parkinson. Υπάρχουν ακόμη και μερικές που υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει πεθάνει και αυτός που εμφανίζεται στην θέση του είναι στην πραγματικότητα σωσίας. Μάλιστα, την τελευταία είχε καταρρίψει ο ίδιος σε συνέντευξή του όπου υποστήριζε πως είναι «100% αληθινός».

    Συνήθως, οι θεωρίες αυτές προέρχονται από παραστρατιωτικούς, δήθεν πρώην πράκτορες, «επαγγελματίες συνομωσιολόγους» και αφορούν σχεδόν πάντα ανώνυμες πηγές. Αυτήν την φορά όμως, μαθαίνουμε δια στόματος του επιφανούς Αμερικανού σκηνοθέτη Oliver Stone ότι ο Putin έπασχε από καρκίνο τα προηγούμενα χρόνια, τον οποίον και ξεπέρασε. 

    Ποια η σχέση του Oliver Stone με τον Vladimir Putin; Λίγοι είναι οι δυτικοί που έχουν καταφέρει να έρθουν κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο, πόσω μάλλον να του αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες. Οι δύο άντρες είχαν συναντηθεί αρκετές φορές μέσα στο διάστημα 2015-207 με αφορμή την σειρά συνεντεύξεων του Stone με τίτλο «The Putin Interviews». Οι συνεντεύξεις προβλήθηκαν στην αμερικανική τηλεόραση το 2017 και χωρίστηκαν σε τέσσερα επεισόδια.

    Τότε, φαίνεται να έμαθε ο 75χρονος Stone για την φερόμενη κακή κατάσταση υγείας του Putin, ο οποίος όπως ισχυρίζεται «έπασχε από καρκίνο».

    Την αποκάλυψη έκανε ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης μιλώντας στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, Ρωσοαμερικανού επιστήμονα υπολογιστών και ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης.

    Μάλιστα, ο Stone πρόσθεσε ότι «τώρα είναι καλύτερα στην υγεία του, καθώς έχει ξεπεράσει τον καρκίνο από τον οποίον έπασχε». Η πληροφορία αυτή γίνεται για πρώτη φορά γνωστή δημόσια, καθώς ούτε ο ρωσικός λαός δεν ενημερώθηκε ποτέ για την φερόμενη ασθένεια του Putin.

    Ο σκηνοθέτης ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος παρέμεινε σε καραντίνα για μεγάλο διάστημα στην πανδημίας, λόγω της ευάλωτής του κατάστασης. Τότε, οι φήμες για πιθανή αρρώστια του Putin είχαν φουντώσει εντός και εκτός Ρωσίας, καθώς η καραντίνα του ήταν εξαιρετικά αυστηρή.

    Τέλος, ο σκηνοθέτης του Εξπρές του Μεσονυχτίου κάνει μία εκτίμηση του γιατί ο Πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει την έκβαση που ήθελε ο Putin αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Ίσως δεν ήταν καλά πληροφορημένος για τον βαθμό συνεργασίας που θα είχε με τους Ρώσους της Ουκρανίας… Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους που δεν αξιολόγησε την κατάσταση σωστά».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Stone έχει ταχθεί στο παρελθόν ανοιχτά υπέρ του Putin.

    Ο Oliver Stone έχει γίνει γνωστός εκτός από το ιδιαίτερο σκηνοθετικό του στιλ, για το οποίο έχει βραβευτεί πολλάκις, και για το ενδιαφέρον του για πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία. Οι ταινίες του JFK (1991), Nixon (1995), and W. (2008) και Snowden (2016) αφορούν τις ιστορίες πρώην προέδρων των ΗΠΑ. Για την δολοφονία του John F. Kennedy μάλιστα, είχε αναφέρει ότι ερευνώντας την υπόθεση έμαθε ότι πρόκειται για πλεκτάνη σχεδιασμένη από την CIA. «Ήταν, κατά τη γνώμη μου, ένα πραξικόπημα απέναντι σε έναν νεαρό πρόεδρο που προσπαθούσε να αλλάξει το πρόσωπο της χώρας» είχε αναφέρει.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Ουκρανία: Μεγάλη επίθεση ετοιμάζεται στα σύνορα με την Λευκορωσία – Οι ουκρανικές δυνάμεις αναδιοργανώνονται

    Ρωσία: Απαγόρευσαν στον Biden και σε άλλους 962 Αμερικάνους την είσοδο στη χώρα

    Νότια Κορέα – ΗΠΑ: Συμφωνία για αντιμετώπιση «οποιασδήποτε απειλής από τη Βόρεια Κορέα»