Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ποια είναι η Ophelie Meunier

    H Γαλλίδα Ophelie Meunier, μια 34χρονη δημοσιογράφος, έγινε στόχος ισλαμιστών, μετά από ρεπορτάζ που έκανε για την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου ΙσλάμΔεν σταμάτα να δέχεται απειλές για τη ζωή της μετά το ντοκιμαντέρ Zone Interdite ή “Restricted Zone” που προβλήθηκε στη Γαλλία στις 23 Ιανουαρίου, εξετάζοντας την επιρροή των σκληροπυρηνικών ισλαμικών απόψεων στην πόλη Roubaix, στα βελγικά σύνορα. Από τότε έχει λάβει αστυνομική προστασία.

    Στο ντοκιμαντέρ προβάλλεται ένα εστιατόριο όπου δίνονται στις γυναίκες καμπίνες για να φάνε μακριά από τους άνδρες. Η αστυνομία έκλεισε το εστιατόριο μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ. Ακόμα πήγε σε ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά απρόσωπες κούκλες για να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Ισλάμ, οι οποίοι απαγορεύουν την απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.

    Μίλησε επίσης με τον Amine Elbahi, έναν μουσουλμάνο δικηγόρο από το Roubaix, η οποία βοήθησε να αποκαλυφθεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που λάμβανε δημόσιο χρήμα για να διδάξει φτωχά παιδιά. Ωστόσο, κατηγορήθηκε ότι διέδιδε ισλαμικές ακραίες απόψεις. Η γαλλική νομοθεσία ορίζει ότι οι δημόσιοι φορείς απαγορεύεται να συνεισφέρουν σε θρησκευτικές οργανώσεις, νόμος που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τις κοσμικές αξίες και τις απόψεις του κράτους.

    Ο Elbahi μίλησε κατά της επιρροής του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην ταινία, χαρακτηρίστηκε «άπιστος» και απειλήθηκε με αποκεφαλισμό. Βρίσκεται επίσης υπό αστυνομική προστασία. Μάλιστα, είπε στο γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι BMFTV ότι ο αριθμός τηλεφώνου του κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και «δέχθηκε αρκετές απειλητικές κλήσεις».

    Ποια είναι η Ophelie Meunier

    Η Ophelie γεννήθηκε στις Βερσαλλίες, έχει ασχοληθεί με το modeling, κάνοντας διάφορες δουλειές στη Γαλλία, την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό του πρακτορείου «Metropolitan». Η στροφή στην καριέρα της έγινε το 2011. Τελείωσε τις σπουδές της στην ανώτατη σχολή δημοσιογραφικών σπουδών του Παρισιού και δοκίμασε την τύχη της σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

    Από το 2013 μέχρι το 2014 παρουσίαζε ένα μέρος της εκπομπής «Le Petit Journal» του Canal+ και το 2016 απέκτησε τη δική της εκπομπή παρουσιάζοντας στο μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της Γαλλίας, το M6, μία σειρά ντοκιμαντέρ. Αν και κάνει την εκπομπή για 5 ολόκληρα χρόνια, για πρώτη φορά δέχθηκε φέτος απειλές, όταν αποκάλυψε κρυμμένες πτυχές του ριζοσπαστικού Ισλαμισμού στην γαλλική κοινωνία.

    Το 2015 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον Ματιέ Βερν, διευθυντή προγράμματος του γαλλικού δικτύου TF1. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ζοζέφ και την Βαλεβντίν.