Ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου, συγκινητικές ιστορίες αμάχων έχουν βρει το φως της δημοσιότητας προκαλώντας ακόμη περισσότερη θλίψη. Οικογένειες που φοβούνται ότι θα σκοτωθούν από τις ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν να γράφουν τα προσωπικά στοιχεία στα παιδιά τους, πάνω στα σώματά τους. Φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνοντας τη ζοφερή κατάσταση του πολέμου.

  «Οι μητέρες γράφουν στα σώματα των παιδιών τους τα στοιχεία τους, σε περίπτωση που σκοτωθούν και το παιδί τους επιζήσει. Και η Ευρώπη εξακολουθεί να συζητά για το φυσικό αέριο», έγραψε στο Twitter μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, η Anastasiia Lapatina, δημοσιεύοντας μια τέτοια εικόνα. Δείχνει ένα μικρό κορίτσι από την Ουκρανία με ένα όνομα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο από τη μητέρα της, Oleksandra Makoviy, στην πλάτη της.

  Πάνω στο μικρό κορίτσι έγραψε επίσης το όνομα, την ημερομηνία γέννησης, τους αριθμούς τους σε περίπτωση που το παιδί χαθεί, ώστε κάποιος να το βοηθήσει.

  Την περασμένη εβδομάδα, η Guardian δημοσίευσε μια φωτογραφία αναφέροντας πως τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες» από τις ρωσικές δυνάμεις καθώς προσπαθούσαν να φύγουν. Η έκθεση ανέφερε ότι λεωφορεία γεμάτα παιδιά τοποθετούνται μπροστά από τανκς στο χωριό Novyi Bykiv, όχι μακριά από το Chernihiv.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Ουκρανία: Νεκρή και δεμένη δήμαρχος μαζί με τον σύζυγο και τον γιο τους – Ο Biden ζητά να γίνει δίκη για εγκλήματα πολέμου

  Ουκρανία: Πώς κάλυψαν τα διεθνή Μέσα τις θηριωδίες της Ρωσίας στην Μπούτσα – «Οι τελευταίες φρικαλεότητες του Putin»

  Με πληροφορίες από ndtv