Oι ρωσικές δυνάμεις διαμηνύουν ότι κατέχουν το πλήρη έλεγχο της περιοχής του Λουγκάνσκ στην Ουκρανία, όπου εκτυλίσσονται αιματηρές συγκρούσεις. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε γνωστοποιήσει πως ρωσικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το Λισιτσάνγκ και ότι μάχονταν εντός της πόλης.

    «Ρωσικά στρατεύματα και μονάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ μάχονται μέσα στο Λισιτσάνγκ, νικώντας πλήρως τον περικυκλωμένο εχθρό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

    Η Ρωσία ενισχύει την στρατιωτική της δύναμη για να καταλάβει τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στην επαρχία Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς και μια βάση που χρησιμοποιούν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Μικολάιβ στα νότια της χώρας.

    «Οι εισβολείς έχουν ρίξει όλες τις δυνάμεις τους στο Λισιτσάνσκ. Επιτέθηκαν στην πόλη με ακατανόητα σκληρές τακτικές. Υπέστησαν σημαντικές απώλειες, αλλά επιμένουν να προωθούνται» ανέφερε μέσω Telegram ο κυβερνήτης της πόλης, Serhiy Volodymyrovych Haidai. Ουκρανικά μαχητικά προσπαθούν να υπερασπιστούν την πόλη για εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την πτώση της στη Ρωσία, όπως έκανε το γειτονικό Sievierodonetsk την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει το AP.

    Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας διέψευσε τους ισχυρισμούς , λέγοντας ότι η πόλη δεν ήταν υπό τον «πλήρη έλεγχο» της Ρωσίας. Ο εκπρόσωπος Yuriy Sak πρόσθεσε ότι ακόμα κι αν πέσει ολόκληρη η περιοχή του Ντονμπάς, δεν θα τελειώσει το παιχνίδι για την Ουκρανία. Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση στην πόλη «είναι πολύ τεταμένη εδώ και λίγο καιρό, με το ρωσικό στρατό να επιτίθεται αδιάκοπα στην πόλη».

    Ακόμα, υπογράμμισε ότι  η Ουκρανία θα λάβει στρατιωτική υποστήριξη από τους δυτικούς συμμάχους της «που θα της επιτρέψουν να απελευθερώσει τα εδάφη της».

    Η Ρωσία έχει επικεντρωθεί στην εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων από τις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ στο Ντονμπάς, όπου αυτονομιστές πολεμούν το Κίεβο από την πρώτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014.

    Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

    Κάτω Πατήσια: Τρεις οι νεκροί από τους πυροβολισμούς – Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

    Θέμης Αδαμαντίδης: Το χρονικό του ξυλοδαρμού της συντρόφου του – Όσα κατέθεσε στην αστυνομία

    Υπόθεση Μπίκα: Απαλλάσσεται ο Λεβέντης – Στηρίζει την απόφαση η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος