Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η φρίκη του δεν έχουν τέλος. Μετά τους νεκρούς στην Μπούτσα, ένας ακόμη ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων βρέθηκε χθες, στο Μπουζόβα, ένα χωριό κοντά στο Κιέβο. Όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, α πτώματα βρέθηκαν σε τάφρο κοντά σε πρατήριο καυσίμων. Ο αριθμός τους δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη.

  «Τώρα επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, αλλά κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαμε ‘καυτά σημεία’, πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν», είπε ο ίδιος.

  Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο στις αρχές Απριλίου για δεκάδες νεκρούς στο χωριό Μπουζόβα και γύρω από αυτό, για περίπου 30 πτώματα. Ο εντοπισμός ομαδικών τάφων και πτωμάτων αμάχων σε πόλεις και χωριά γύρω από το Κίεβο που ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις αφού αποσύρθηκε ο ρωσικός στρατός έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή.

  Χθες Σάββατο, ο ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η απειλή για το Κίεβο έχει αποκλιμακωθεί μεν, όμως ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον έτοιμος για σκληρή μάχη με τους Ρώσους στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ουκρανοί αξιωματούχοι κάλεσαν τις τελευταίες ημέρες τον άμαχο πληθυσμό στους ανατολικούς τομείς της χώρας να εγκαταλείψει την περιοχή ενόψει της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Πάτρα: Eίχαν χορηγηθεί και άλλες ουσίες στην Τζωρτζίνα – Το ύποπτο σύμπτωμα που εμφάνιζε

  Εξελίξεις στην Ουκρανία: Αλλάζει τον επικεφαλής της εισβολής ο Πούτιν – Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων στη Μπούτσα

  Με πληροφορίες από Reuters