Πίνακας Περιεχομένων
  1. Οι Ρώσοι στρατιώτες φαίνεται να πίνουν και να γελούν

  Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν δύο άμαχους πολίτες καθώς απομακρύνονταν μετά από μια συνάντηση στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας Κιέβου, όπως αποκαλύπτει βίντεο του CNN. Τώρα αυτό το περιστατικό ερευνάται ως έγκλημα πολέμου από τους ουκρανούς εισαγγελείς.

  Οι δύο άμαχοι πέφτουν κάτω νεκροί, μετά από τον πυροβολισμό που αντίκειται στους λεγόμενους κανόνες πολέμου, οι οποίοι απαγορεύουν τη στόχευση αμάχων. Ο ένας ήταν ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας οχημάτων που λεηλατήθηκε, κι ο άλλος ήταν ο Leonid Oleksiyovych Plyats, ένας 68χρονος παππούς που δούλευε ως φύλακας εκεί, σύμφωνα με το CNN.

  «Είναι δήμιοι. Είναι απαίσιο γιατί ο πατέρας μου ήταν πολίτης, ήταν 68 ετών, ένας άοπλος» είπε η κόρη του Yulia, λέγοντας ότι το βίντεο θα το δείχνει στα παιδιά της για να μην ξεχάσουν τι συνέβη.

  Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας καταγράφουν την προσπάθεια των Ρώσων να καταλάβουν το Κίεβο, πίσω τον Μάρτιο. Οι μάχες ήταν σκληρές καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονταν με ρωσικά στρατεύματα. Το βίντεο που τραβήχτηκε στις 16 Μαρτίου, ωστόσο, δεν δείχνει μια τέτοια μάχη. Αν και δεν έχει ήχο, οι εικόνες του είναι καθαρές.

  Πρόκειται για μια εν ψυχρώ δολοφονία δύο άοπλων ανδρών. Πέντε Ρώσοι στρατιώτες φτάνουν και προσπαθούν να εισβάλουν στην επιχείρηση, πυροβολώντας και σπάζοντας το κτήριο. Στην συνέχεια, ο ιδιοκτήτης πλησιάζει με σηκωμένα τα χέρια, τον σταματούν και τον ψάχνουν για όπλα. Έπειτα φτάνει ο Plyats, που επίσης δεν έχει όπλα. Φαίνεται ότι οι άνδρες συνομιλούν πριν οι στρατιώτες απομακρυνθούν.

  Οι Ρώσοι στρατιώτες φαίνεται να πίνουν και να γελούν

  Ενώ οι πολίτες γυρνούν πίσω, τότε τουλάχιστον δύο από τους στρατιώτες ανοίγουν πυρ, σκοτώνοντάς τους. Εκτός από την εν ψυχρώ δολοφονία, το βίντεο φέρνει στο φως της δημοσιότητας κι άλλες αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές από την ομάδα των πέντε στρατιωτών. Από την στολή τους φαίνεται ότι είναι μέλη των δυνάμεων εισβολής.

  Φαίνεται, επίσης, να βγάζουν την στολή τους και να ψάχνουν μέσα σε συρτάρια στα γραφεία. Ένας άντρας αρπάζει έναν σκούφο από ένα ράφι και το φοράει, ενώ άλλοι δύο πίνουν ποτά και τσουγκρίζουν.

  Την ώρα που οι Ρώσοι λεηλατούσαν τον χώρο, ο 68χρονος προσπαθούσε να σωθεί. Το βίντεο τον δείχνει να παλεύει να σηκωθεί, να δένει κάτι γύρω από τον μηρό του και να πηγαίνει πίσω στο πόστο του. Εκεί, παίρνει ένα τηλέφωνο για να καλέσει για βοήθεια. Οι εθελοντές στρατιώτες της Ουκρανίας, προσπάθησαν να τον σώσουν, ανταλλάσσοντας πυρά με τις ρωσικές δυνάμεις καθώς προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σημείο, είπε ο διοικητής της ομάδας.

  Τα πλάνα παρακολούθησης δείχνουν τον 68χρονο να σωριάζεται μέσα στο φυλάκιο καθώς οι Ουκρανοί έφτασαν κοντά του. Τον σέρνουν έξω αφήνοντας μια πλατιά λωρίδα αίματος. Ο διοικητής είπε ότι αιμορραγούσε και ο ίδιος, και έπρεπε να απομακρυνθούν καθώς δεν είχαν τα ίδια όπλα με τους Ρώσους.

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Άρχισαν τα όργανα και στην Άπω Ανατολή: Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι η Κίνα ετοιμάζει εισβολή στην Ταϊβάν

  Vladimir Putin: Μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά αν δει ότι χάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία

  Πρίγκιπας Κάρολος: Μιλούσε για το αυξανόμενο κόστος ζωής ενώ καθόταν σε έναν χρυσό θρόνο