Μέσα στη δίνη του πολέμου, μερικοί Ουκρανοί στρατιώτες απέδειξαν ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και ίσως μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Περιέθαλψαν ένα κουτάβι, που είχε ξεπαγιάσει από το κρύο. Τώρα είναι η «ασφάλεια» του προσωπικού του στρατού.  Στο βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Reddit, οι Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν με το μικροσκοπικό κουτάβι, το οποίο ονόμασαν «Ράμπο». 

    Οι στρατιώτες εξηγούν στο βίντεο διάρκειας λεπτών: «Είναι ο προστάτης μας, σωστά Ράμπο; Τον λυπηθήκαμε, είχε παγωνιά έξω. Τον πήραμε στη βάση μας και έμεινε μαζί μας». Ο νέος τους σύντροφος κουνούσε την ουρά του στο βίντεο καθώς έτρεχε γύρω τους.

    «Είναι ασφάλεια μας, αυτή είναι η δουλειά του. Είναι ο φύλακάς μας», είπαν για το σκυλάκι. «Μπορεί να ακούσει πολύ καλά αν υπάρχει κάποιος άγνωστος κοντά». Όταν τον βρήκαν ήταν ακόμα πιο μικρό, τόσο που χωρούσε σε ένα χέρι. Οι στρατιώτες εξήγησαν πώς παλιά «ένα σκυλί έγκυος βρισκόταν εδώ κοντά», οπότε μάλλον προήλθε από εκεί. «Έχουμε άλλα δύο κουτάβια, αλλά είναι συνήθως στην κουζίνα» είπαν.

    Όσοι είδαν το βίντεο σχολίασαν θετικά την κίνηση των στρατιωτών και εξέφρασαν την υποστήριξή τους, λέγοντας ότι είναι χρέος του να προστατέψουν τον Ράμπο με κάθε κόστος. H καλοσύνη και η μεγαλοψυχία των Ουκρανών στρατιωτών κέρδισε τις καρδιές όλων.

    Ένας χρήστης μάλιστα ανέφερε ότι: «Οι Πολωνοί είχαν τον Wojtek, οι Ουκρανοί τον Rambo». Ο Wojtek ήταν μια καφέ αρκούδα που αγοράστηκε από Πολωνούς στρατιώτες του Σώματος II που είχαν εκκενωθεί από τη Σοβιετική Ένωση. Ο Wojtek λειτούργησε ως ενισχυτικό ηθικού στα στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και έγινε ήρωας του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.