Πίνακας Περιεχομένων
    1. Δεν μπορεί ένας καταπονημένος άνθρωπος να γυρίζει την έκτη μέρα στη δουλειά του
    2. Τζανάκης: Εκπληξη η οδηγία που έδωσε το CDC για 5 μέρες καραντίνα
    3. Ψαλτοπούλου: Αν κάποιος έχει συμπτώματα πρέπει να μείνει περισσότερο στο σπίτι

    Ανοιχτή συζήτηση έχει ξεκινήσει για την πενθήμερη καραντίνα, με τους ειδικούς να διαφωνούν και μάλιστα δικαιολογημένα. Η Ματίνα Παγώνη και ο Νίκος Τζανάκης, εξέφρασαν νωρίτερα την άποψη τους επί τους θέματος, τονίζοντας πως είναι μικρό το χρονικό διάστημα.

    Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε πως δεν είναι αρκετή η πενθήμερη καραντίνα, ενώ έκανε και την εκτίμηση πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

    Χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη υποστήριξε πως όσοι νόσησαν με κορωνοϊό δεν μπορούν να γυρίσουν την έκτη ημέρα στην εργασία τους, καθώς ακόμα νιώθουν αδύναμοι. Όπως σημείωσε, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και το πενθήμερο δεν αρκεί για κάθε οργανισμό, μάλιστα εκτίμησε ότι για να επιστρέψει κάποιος στην εργασία χρειάζονται 10 ημέρες.

    Δεν μπορεί ένας καταπονημένος άνθρωπος να γυρίζει την έκτη μέρα στη δουλειά του

    «Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που νοσούν με covid να γυρίσουν στη δουλειά τους την 6η μέρα. Και συμπτώματα να μην έχουν, η καταβολή που αισθάνονται δεν μπορούν να γυρίσουν και να δουλέψουν. Η εμπειρία μας πάνω σε αυτό το θέμα είναι μεγάλη για να πούμε την άποψή μας. Σαν νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούμε πως είναι αδύνατον να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, πως θα πάνε να δουλέψουν; Δεν μπορεί ένας καταπονημένος άνθρωπος να γυρίζει την έκτη μέρα στη δουλειά του», είπε.

    ΕΟΔΥ: Νέες οδηγίες για την καραντίνα – Ποιοι θα απομονώνονται για 5 μέρες και πότε δεν είναι αναγκαστική

    Τζανάκης: Εκπληξη η οδηγία που έδωσε το CDC για 5 μέρες καραντίνα

    Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε από την πλευρά του πως του προκάλεσε έκπληξη η οδηγία που έδωσε το CDC. «Είναι παρακινδυνευμένο διάστημα. Θα πρέπει οι γιατροί κατά περίπτωση να αποφασίζουν για την διάρκεια της καραντίνας», υπογράμμισε.

    Σχετικά με το αν η πανδημία του κορωνοϊού μπαίνει σε ενδημική φάση ο Τζανάκης παρουσιάστηκε επιφυλακτικός τονίζοντας στον ΑΝΤ1 ότι ιός μας έχει εκπλήξει πολλές φορές. Σημείωσε ότι είναι νωρίς να πούμε ότι πάμε σε ενδημική φάση και ανέφερε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό.

    Ψαλτοπούλου: Αν κάποιος έχει συμπτώματα πρέπει να μείνει περισσότερο στο σπίτι

    Στο θέμα της πενθήμερης καραντίνας για υγειονομικούς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό αναφέρθηκε και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, η οποία και συμφώνησε με την άποψη της κυρίας Παγώνη, ότι αυτό δεν είναι αρκετό: «Οι πέντε ημέρες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, είναι το ελάχιστο. Στην ουσία αν κάποιος έχει συμπτώματα (πυρετό, βήχα, φτάρνισμα) νοσηρότητας θα χρειαστεί να μείνει σε καραντίνα παραπάνω ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.