Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, από πρόθεση

  Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έχασαν με αιφνίδιο τρόπο τις ζωές τους, είδαν το φως της δημοσιότητας τα νέα στοιχεία της δικογραφίας κατά της 33χρονης. Ποια είναι τα σημεία-κλειδιά που πρόδωσαν την μητέρα και την έδειξαν ως υπεύθυνη των θανάτων; 

  Μεγάλη ποσότητα κεταμίνης (6.5 ml) βρέθηκε στις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας, το οποίο όμως δεν είχαν χορηγήσει οι γιατροί που προσπάθησαν ματαίως να την κρατήσουν στην ζωή.

  Τα λόγια της Ρούλας που παραξένεψαν το ιατρικό προσωπικό

  «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα» έλεγε η Ρούλα Πισπιρίγκου στους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα, στις 28 Ιανουαρίου 2022, μία ημέρα πριν φύγει από τη ζωή.

  Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, αυτές οι κουβέντες της 33χρονης προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση, γιατί από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.

  Ζητούσε πάντα μονόκλινα και ρώταγε για τις κάμερες στο δωμάτιο

  Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό, πάντοτε ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο στα νοσοκομεία και ρωτούσε εάν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στα δωμάτια, με το πρόσχημα ότι αφήνει τα πράγματά της και φοβάται τυχόν κλοπές.

  Έμενε για ώρες μόνη με την Τζωρτζίνα – Η απουσία του Μάνου Δασκαλάκη

  Το πρώτο βράδυ της νοσηλείας, στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, Μάνος Δασκαλάκης, όλες τις άλλες ημέρες μόνον η 33χρονη.

  Στις 27 Ιανουαρίου του 2022 αποχώρησε ο πατέρας και έμεινε μόνον η Πισπιρίγκου, μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας.

  Έδινε η ίδια τα χάπια στην Τζωρτζίνα μέσω γαστροστομίας

  Η Ρούλα, έδινε η ίδια τα χάπια της στην 9χρονη μέσω γαστροστομίας, γνωρίζοντας την διαδικασία λόγω της ιδιότητάς της ως νοσηλεύτρια. Το γεγονός ότι βρισκόταν σε μονόκλινο χωρίς κάμερες και μπορούσε να χορηγεί εκείνη τα φάρμακα της Τζωρτζίνας, είναι που της έδωσαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την κεταμίνη.

  Στην έρευνες που έγιναν μετέπειτα προέκυψε ότι κανένας γιατρός δεν είχε σκοπό να χορηγήσει κεταμίνη, άρα οι υποψίες έδειξαν μόνο μία υπεύθυνη.

  Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, ο θάνατος επήλθε συνεπεία θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. Στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη ήταν από 5 έως 20 λεπτά.

  Λεπτό προς λεπτό το χρονικό του θάνατου της 9χρονης

  Στο διαβιβαστικό περιγράφονται λεπτομερώς τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου 2022, ημέρα που πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας, σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια, η Πισπιρίγκου της είπε κάτι χαμηλόφωνα, που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε.

  Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο, ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν -ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα κατέληξε.

  Τα συμπεράσματα των αστυνομικών μετά την αξιολόγηση όλων των στοιχείων

  Η μάνα ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας.

  Στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Προβλέποντας ουσιαστικά το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού, που τελικά συνέβη και οδήγησε στον θάνατό του.

  Τα λεγόμενά της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς, γιατί από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.

  Στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα. Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο, εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.

  Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, από πρόθεση

  Με αυτά τα δεδομένα, οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και υπέβαλαν τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος άσκησε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

  Δείτε ακόμη στο Nitro.gr: 

  Υπόθεση Πισπιρίγκου – Το «κυνήγι μαγισσών» και η υποκρισία του οργισμένου όχλου

  Πάτρα: Οδηγείται στον εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου – Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της

  Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες Αφγανών στο κέντρο της Αθήνας