Πίνακας Περιεχομένων
  1. Το χρονικό της σύλληψης
  2. Το ενδεχόμενο των συνεργών
  3. Φρούριο το σπίτι της Πισπιρίγκου
  4. Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Στις 11 θα βρεθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μετά τις χθεσινές καταιγιστικές εξελίξεις, κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 33χρονη θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της, με την έρευνα των αρχών να συνεχίζεται προκειμένου να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση και οι συνθήκες θανάτου και των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Θεωρείται δε, πολύ πιθανό το προσεχές διάστημα οι σχετικοί φάκελοι να συσχετιστούν με τη δικογραφία που αφορά στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας.

  Ένα βασικό ερώτημα που απασχολεί τις αρχές είναι κατά πόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε συνεργούς κι αν ναι, πόσα άτομα, καθώς και από που προμηθεύτηκε την τοξική ουσία που εντοπίστηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Την ίδια ώρα, σημαντική εξέλιξη αποτελεί και το γεγονός ότι ο Απόστολος Λύτρας, ο δικηγόρος της, παραιτήθηκε, ενώ σημειώνεται πως η 33χρονη δεν έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες.

  Το χρονικό της σύλληψης

  Χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει μετά από έρευνα πολλών εβδομάδων για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 29 Ιανουαρίου 2022.

  Στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων, κυρίως γιατρών που φρόντιζαν το παιδί, καθώς και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που πυροδότησαν και τη συνέχεια της υπόθεσης. Κι αυτό γιατί από τις τελευταίες εξετάσεις προέκυψε πως στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας υπήρχε τοξική ουσία σε μεγάλες ποσότητες, που μπορεί να οδηγήσει και σε θάνατο. Πρόκειται για τη κεταμίνη, η οποία προκάλεσε ανακοπή και δεν δόθηκε από τους γιατρούς, όπως δήλωσαν στην κατάθεση τους στο πλαίσιο της έρευνας.

  Σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν συνέχεια με την Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια νοσηλείας, γεγονός που απομακρύνει το σενάριο να έδωσε κάποιος άλλος την τοξική ουσία.

  Λίγο αργότερα, λοιπόν, από τη σύλληψη της η εισαγγελία ανακοίνωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με την ίδια να αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Το βράδυ της το πέρασε στη ΓΑΔΑ υπό επιτήρηση.

  Το ενδεχόμενο των συνεργών

  Την ίδια ώρα, οι αρχές που προσπαθούν να ξετυλίξουν με ακρίβεια το κουβάρι του θανάτου της 9χρονης, αναζητούν στοιχεία για τυχόν συνεργούς και μάλιστα στο κάδρο των υπόπτων, βρίσκονται δύο άτομα. «Η αστυνομία θα πάρει καταθέσεις από όλους. Ψάχνει τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων», τόνισε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

  Μέχρι στιγμής, το κίνητρο της 33χρονης που κατηγορείται παραμένει άγνωστο, αλλά κυρίως από του προμηθεύτηκε την τοξική ουσία. Αυτό είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης. Η ίδια θα απαντήσει λεπτομερώς στην ανακρίτρια.

  Φρούριο το σπίτι της Πισπιρίγκου

  Λίγο μετά την είδηση της σύλληψής της, εξαγριωμένο πλήθος βρέθηκε έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο κόσμος χτυπούσε τις πόρτες, φώναζε, έγραφε στους τοίχους «θάνατος στους παιδοκτόνους», με την κατάσταση να είναι εκρηκτική. Μάλιστα, φώναζαν και κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σπίτι και προστάτευαν την υπόλοιπη οικογένεια. Όταν η μητέρα της Ρούλας έφτασε στο σημείο, το οργισμένο πλήθος άρχιζε να τους φωνάζει ενώ η Δήμητρα Πισπιρίγκου άνοιξε την πόρτα και την έβαλε μέσα για να αποφευχθεί το λιντσάρισμα.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Ουγγαρία: Ο Viktor Orbán παίζει κρυφτό με τη Δύση και στηρίζει Putin

  Γιατί ο Boris Johnson χρωστάει την πολιτική του επιβίωση στον Vladimir Putin