Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την νέα ιατροδικαστική έρευνα
    2. Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Περιμένω την σύλληψή μου» δηλώνει η αδερφή της 33χρονης

    Εκ νέου θα διερευνηθούν οι υποθέσεις των δύο νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, της Μαλένας και της Ίριδας, μετά την σύλληψη της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της μεγάλης τους αδερφής, Τζωρτζίνας. Η νέα ιατροδικαστική έρευνα αναμένεται να δώσει φως στον τρόπο με τον οποίον έφυγαν από τη ζωή τα δύο κορίτσια ηλικίας 3,5 ετών και 6 μηνών αντίστοιχα.

    Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την νέα ιατροδικαστική έρευνα

    Οι δύο εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, παρήγγειλαν χθες Δευτέρα νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των δύο παιδιών που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών.

    Ωστόσο, στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών ανέφεραν πως πρόκειται για μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, μιλώντας στο iefimerida. Στοχεύουν σε νέα στοιχεία, απόλυτα τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα.

    Μέχρι τώρα τον θάνατο της Μαλένας εξέταζε η άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη. Η συγκεκριμένη επιτροπή η οποία είχε συσταθεί και λειτουργούσε ενδοϋπηρεσιακά, σταματάει τις διαδικασίες ώστε να «πάρουν την σκυτάλη» οι επιστήμονες της νέας έρευνας.

    Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ποιο ιατροδικαστές θα αναλάβουν το δύσκολο αυτό έργο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η επιλογή θα γίνει είτε από το τμήμα Ανθρωποκτονιών που πήρε την εισαγγελική εντολή, είτε από τον ίδιο τον κ. Καρακούκη εάν του ζητηθεί.

    Στη συνέχεια οι ιατροδικαστές θα λάβουν στην κατοχή τους, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών και θα ξεκινήσουν την ανασκόπηση.

    Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή κάποια πληροφορία για ενδεχόμενη εκταφή των δύο κοριτσιών.

    Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Περιμένω την σύλληψή μου» δηλώνει η αδερφή της 33χρονης

    Ταυτόχρονα, σε μία αινιγματική δήλωση προχώρησε η Δήμητρα Πισπιρίγκου η οποία ανέφερε με ειρωνική διάθεση ότι περιμένει να συλληφθεί. Η αδερφή της 33χρονης επιμένει πως δεν έχει καμία ανάμειξη στον θάνατο των κοριτσιών.

    Σημειώνεται ότι η αδερφή είναι εκείνη που βρήκε την 6 μηνών Ίριδα νεκρή στην κούνια της ενώ η ίδια υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή την αθωότητα της αδερφής της.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Πάτρα: «Ο Μάνος έχει δολοφονικά ένστικτα» λέει η μητέρα της Πισπιρίγκου – Έρχονται νέες συλλήψεις

    Σφακιανάκης για Πάτρα: Βρέθηκε η προέλευση της κεταμίνης – Από άτομο «υπεράνω υποψίας»

    Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά του συζύγου της – «Κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν “άγιοι”»