Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τι είναι το κύκλωμα lover boys

    Εντοπίστηκε η 15χρονη Φωτεινή Γιαννοπούλου, για την οποία είχε σημάνει συναγερμός, καθώς είχε εξαφανιστεί και οι πληροφορίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονταν ήταν ανησυχητικές. Σύμφωνα με πληροφορίες η 15χρονη εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και οδηγήθηκε στο ΑΤ Περιστερίου.

    Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, κοπέλα ενδεχομένως να έχει παρασυρθεί από κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, τους λεγόμενους lover boys, όπως είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

    Τι είναι το κύκλωμα lover boys

    Τα loverboys εμπλέκονται σε κυκλώματα trafficking που συνήθως προσπαθούν να προσελκύσουν νεαρά αγόρια και κορίτσια «πουλώντας» τους έρωτα, ενώ μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους και με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, κυρίως στη βιομηχανία του σεξ.

    Ένα loverboy σαγηνεύει και ελκύει κορίτσια και αγόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά αργότερα. Τα social media έχουν γίνει το «έδαφος» των loverboys, αφού μέσω αυτών προσελκύουν τα θύματά τους, ούτως ώστε να συγκρεντρώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

    Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού εξήγησε πως η εξαφάνιση της Φωτεινής Γιαννοπούλου είναι επικίνδυνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους».

    Παράλληλα, είπε ότι «την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την «θέλησή» της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί». «Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται «lover boys», που πωλούν έρωτα και αγάπη», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Debate για γερά νεύρα: Ο Emmanuel Macron κέρδισε την Marine Le Pen σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα της πουλάει το σπίτι για να τη σώσει – Τα νέα στοιχεία που τη προδίδουν