Μάλλον έχασε τον δρόμο του ένας 37χρονος Σαουδάραβας όταν κατέβηκε τα Σκαλινάτα, τα διάσημα «ισπανικά σκαλιά» στην Piazza di Spagna της Ρώμης με την νοικιασμένη Maserati του. Παρατηρώντας το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο σημείο, οι Αρχές κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου.

    Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Ρώμης, δείχνει το πολυτελές σπορ αμάξι να κινείται στη ζώνη πεζών πάνω από τα διάσημα σκαλοπάτια, τη νύχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης. O άντρας υποστηρίζει ότι «πήρε λάθος στροφή».

    Ζημιές στα Σκαλινάτα.

    Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν οι ιταλικές Αρχές, όπου ο 37χρονος Σαουδάραβας κατεβαίνει με την maserati τους τα σκαλιά της Piazza di Spagna.

    Ο οδηγός αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σοβαρών ζημιών σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς πολλά από τα σκαλιά τα οποία επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε ημέρα, έχουν υποστεί σπασίματα. Ο Δήμος Ρώμης έχει τοποθετήσει προσωρινά μαρμάρινα σκαλιά πάνω από τα αυθεντικά ώστε να καλύψει την ζημιά που προκάλεσε ο απρόσεχτος Σαουδάραβας. Εντατικές εργασίες θα πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθούν.

    Τα «Σκαλινάτα» ή «ισπανικά σκαλιά» όπως είναι γνωστά διεθνώς, είναι από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Ρώμης. Οφείλουν το όνομά τους στην Πρεσβεία της Ισπανίας που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την πλατεία.

    Έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως σκηνικά για διάφορες διεθνούς φήμης ταινίας όπως το «Διακοπές στην Ρώμη» του 1953 με την Audrey Hepburn και τον Gregory Peck.

    Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Βρετανία: Απαγορεύτηκαν οι διαφημίσεις αθλητικού σουτιέν της Adidas – Τα γυμνά στήθη που «ενόχλησαν»

    TikTok: Νέα καταγγελία για την πλατφόρμα – 10χρονη έπαθε ασφυξία κάνοντας επικίνδυνο challenge

    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αντιγράφει τον Johnny Depp στην υπερασπιστική του γραμμή – «Η Κάρολαιν με χτυπούσε»