Σπουδές στα καλύτερα σχολεία της Δύσης, εξωτικές διακοπές, ρούχα σχεδιαστών τεράστιας αξίας και μία αξιοζήλευτη ζωή θα παρατηρήσει κανείς μετά από μία σύντομη περιήγηση στα Instagram προφίλ των κόρων των Ρώσων ολιγαρχών. Ενώ εκείνοι αποτάσσονται τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση, υποστηρίζοντας την ρώσικη κουλτούρα και τρόπο ζωής, οι κόρες τους ζουν πλουσιοπάροχα στις περιοχές εκείνες τις οποίες απαρνιούνται οι γονείς τους. Ταυτόχρονα, ενώ δηλώνουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ως ετήσιο εισόδημα, οι κόρες τους δείχνουν να κάνουν lifestyle εκατομμυριούχων.

  Πολλοί κατηγορούν τον Putin και τους ολιγάρχες φίλους του για υποκρισία.

  Ενώ η δημόσια στάση τους είναι να απορρίπτουν την Δύση, ταυτόχρονα εκείνοι και οι οικογένειές τους επιδίδονται σε κοσμικό lifestyle απολαμβάνοντας τις ιδιοκτησίες τους στην Δύση. Από την γαλλική ριβιέρα, το Λονδίνο, τις ελβετικές Άλπεις ακόμη και σε τοποθεσίες στις Η.Π.Α. (π.χ. Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες), τον μεγάλο δυτικό εχθρό τους, έχουν στην ιδιοκτησία τους πολυτελή ακίνητα στα οποία ζουν πλουσιοπάροχα.

  Ποιος θα ξεχάσει το ατύχημα του Suleiman Kerimov -ενός από τους στενότερους και πλουσιότερους ολιγάρχες στον κύκλο του Πούτιν- το 2006 στο Μονακό, όταν η Ferrari Enzo του αξίας $650.000 βγήκε εκτός πορείας; Ενώ εκείνος έκανε επίδειξη του υπερπολυτελούς νέου σπορ αυτοκινήτου του στην Νότια Ευρώπη, ταυτόχρονα στεκόταν κατά της Δύσης και όσον πρεσβεύει.

  Η διαμελισμένη Ferrari Enzo αξίας $650.000 του Suleiman Kerimov. (Πηγή: YouTube Screen Grab)

  «Μισούν την Δύση αλλά ταυτόχρονα ζουν κοσμικές ζωές στις πιο ακριβές πόλεις της και δραστηριοπιούνται οικονομικά σε αυτήν» αναφέρουν μερικοί από τους επικριτές τους.

  Σχεδόν όλες οι κόρες των ολιγάρχων μεγάλωσαν και σπούδασαν στο εξωτερικό. Οι περισσότερες, μάλιστα, δεν επέστρεψαν καν στην Ρωσία μετά το τέλος των πολύ ακριβών τους σπουδών σε μερικά από τα πιο εξέχοντα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

  Ο ίδιος ο Πούτιν κατηγόρησε ευθέως τους Ρώσους πολίτες που έχουν ευθυγραμμίσει τον τρόπο σκέψης και ζωής τους με τις προσταγές του δυτικού καπιταλισμού, όταν αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν που οι μεγαλύτερες εταιρίες έφυγαν από την χώρα. Ωστόσο, δεν φαίνεται να κάνει το ίδιο όσον αφορά τους ολιγάρχες του στενού του κύκλου και τα παιδιά τους.

  Που θα κάνουν την πρακτική τους ως fashion bloggers, αν όχι στα κεντρικά γραφεία του Louis Vuitton στο Παρίσι; Και που θα χτίσουν τα εντυπωσιακά τους σαλέ, αν όχι στην Αυστρία; Το παράδειγμα αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού αφορά την ιστορία του Ρώσου κυβερνητικού εκπρόσωπου Dmitry Peskov και των δύο του κόρων, οι οποίες παρά το ετήσιο εισόδημα $100.000 του μπαμπά τους, ζουν σαν απόγονοι πολύ-εκατομμυριούχοι.

  Ταυτόχρονα, τεράστιες αντιδράσεις είχε προκαλέσει το 2015 ο δεύτερος γάμος του Peskov, όπου εθεάθη να φορά ρολόι Richard Mille RM 52-01 Skull Tourbillon αξίας 600.000€.

  Πηγή φωτογραφιών: Instagram

  Το πλουσιοπάροχο lifestyle των οικογενειών των ηγετών της Ρωσίας έρχεται σε τεράστια αντίθεση με τους 20 εκατομμύρια κατοίκους της οι οποίοι ζουν στο όριο της φτώχιας. Αυτήν την στιγμή, λόγω του πολέμου, τα ρωσικά νοικοκυριά στήνονται σε ουρές για λίγη ζάχαρη ενώ οι κόρες των ολιγαρχών απολαμβάνουν την ζωή από τις πολυτελείς τους κατοικίες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, μακρυά από τον πόλεμο και τα δεινά του.

  *Κεντρική φωτογραφία: Ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος Dmitry Peskov με την κόρη του Lisa Peskova, η οποία κάνει πλουσιοπάροχη κοσμική ζωή στην δυτική Ευρώπη.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Με αυτούς τους τρόπους κρύβουν τον πλούτο τους ολιγάρχες φίλοι του Putin

  Chernobyl: H ανεύθυνη συμπεριφορά των Ρώσων στρατιωτών ανέβασε τα επίπεδα ραδιενέργειας

  Zarifa Ghafari: «Δεν θα μας εξαφανίσουν οι Ταλιμπάν» αναφέρει με πυγμή η πρώην Δήμαρχος της Καμπούλ