Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η ιστορία της φωτογραφίας

    Από τα ξημερώματα της Πέμπτης έχουμε γίνει μάρτυρες της φρίκης του πολέμου. Ενός πολέμου που ελπίζαμε να αποφευχθεί με τη διπλωματία. Βρισκόμαστε, πια, στην δεύτερη ημέρα, με τα πράγματα να είναι πραγματικά πολύ ρευστά. Ωστόσο, από χθες, πολλές φωτογραφίες -συγκινητικές/δυσάρεστες/σοκαριστικές- έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

    Ένα βίντεο με τον πατέρα να αποχαιρετά με κλάματα την κόρη του στα σύνορα, σου σπαράζει την καρδιά. Ουκρανούς στρατιώτες που αγκαλιάζουν τις γυναίκες και τις συντρόφους τους για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, σου φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Μία ακόμα φωτογραφία, όμως, έχει γίνει viral, παρ’όλο που είναι από το 2019.

    Live Update: Δεύτερη μέρα πολέμου στην Ουκρανία – Επίθεση με τεθωρακισμένα σήμερα στο Κίεβο, προβλέπουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

    Εκείνος τυλιγμένος με την σημαία της Ουκρανίας. Εκείνη με αυτή της Ρωσίας. Στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, αυτή η εντυπωσιακή εικόνα απόκτησε ιδιαίτερη σημασία. Πολλοί ήταν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή του Κογκρέσου Shashi Tharoor, που την αναδημοσίευσαν, παιρνόντας το δικό τους μήνυμα.

    «Ας ελπίσουμε ότι η αγάπη, η ειρήνη και η συνύπαρξη θα θριαμβεύσουν έναντι του πολέμου και των συγκρούσεων», έγραψε η Tharoor.

    Η ιστορία της φωτογραφίας

    Σύμφωνα με την The Washington Post, η φωτογραφία τραβήχθηκε πριν τρία χρόνια, όταν η Juliana Kuznetsova και ο αρραβωνιαστικός της ήταν σε μια συναυλία στην Πολωνία. Εκείνη την εποχή, είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των δύο χωρών, μετά και την εισβολή της Ρωσίας, το 2014.

    Ποιος το περίμενε πως οκτώ χρόνια αργότερα, θα μιλούσαμε για ένα πόλεμο που κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Που ακόμα και η πρωτεύουσα της Ουκρανίας απειλείται από ρωσικά στρατεύματα. Μέχρι στιγμής, δε, 100.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, ενώ όσο περνούν οι ώρες, ανεβαίνει και ο αριθμός των νεκρών.

    Volodymyr Zelensky: «Είμαι σε λίστα θανάτου Τσετσένων δολοφόνων, θα σκοτώσουν και την οικογένεια μου»

    Με πληροφορίες από NDTV