Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

  Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά την επιτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας στη Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Κατά τη διάρκεια της, ένας 30χρονος Αλβανός επιτέθηκε με το κατσαβίδι σε γυναίκα ανθυπαστυνόμο, η οποία του έριξε με το υπηρεσιακό της όπλο. Το συμβάν έγινε όταν η ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και θέλησε να βγει έξω προκειμένου να κατευθυνθεί στο αυτοκίνητό της. Κανείς από τους δύο δεν διατρέχει κίνδυνο.

  Από την επιχείρηση συνελήφθησαν 22 άτομα, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και μία δόκιμη αστυφύλακας. Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει τόσο το ενδεχόμενο εάν η γυναίκα είχε σχέση με έναν εκ των συλληφθέντων αλλά και την πιθανότητα να έδινε πληροφορίες για τις αστυνομικές επιχειρήσεις. 

  Οι 13 συλλήψεις έγιναν στην παλιά φοιτητική εστία και 9 σε διπλανά σπίτια. Τα όπλα που βρέθηκαν στους χώρους της Φοιτητικής Εστίας αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

  Διαβάστε ακόμη: Η NASA έγραψε διαστημική ιστορία: Εμβόλισε αστεροειδή ως πλανητική άσκηση άμυνας για την ανθρωπότητα

  Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

  «Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στη Φοιτητική Εστία, παρουσία εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

  Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

  Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

  Εις βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

  Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».