Πίνακας Περιεχομένων
  1. «Πήγαν να μας ρίξουν την ευθύνη, ήμουν λιπόθυμος στο νερό»
  2. Η ανακοίνωση του Allou Fun Park

  Αναστάτωση επικράτησε χθες στο Allou Fun Park στου Ρέντη, όταν τέσσερα άτομα εκσφεδονίστηκαν από παιχνίδι του λούνα παρκ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Αμέσως μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους, ενώ έγιναν δύο προσαγωγές, αυτή του υπεύθυνου του πάρκου αναψυχής και διασκέδασης αλλά και του νόμιμου εκπροσώπου.

  Το ατύχημα έγινε στο παιχνίδι La isla, όπου το τρενάκι περνά μέσα από το νερό. Σύμφωνα με τις καταγγελίες παρευρισκομένων, σε κάποιο σημείο η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη του προβλεπόμενου, γεγονός που επηρέασε την πορεία του τρένου που δεν φρέναρε, προκαλώντας τον εκσφενδονισμό των τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε αυτό και την προσγείωσή τους σε θάμνους. Ο ένας εκ των τριών είναι με τραύματα σε κεφάλι, άκρα, αλλά και τρύπα στον πνεύμονα, ενώ μία κοπέλα 21 ετών έχει διασωληνωθεί με σοβαρές κακώσεις στον θώρακα.

  Μητσοτάκης για προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές κυριαρχίας από χώρα-σύμμαχο στο ΝΑΤΟ

  Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν υπάρχει ζώνη ασφαλείας καθώς θεωρείται ένα από τα πιο ακίνδυνα στο χώρο του Allou Fun Park.

  Με τη σειρά τους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας ξεκαθάρισαν αργότερα ότι το τρενάκι δεν εκτροχιάστηκε, όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά και πραγματογνώμονες αναμένεται να διεξάγουν έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί η αίτια του ατυχήματος με τους 4 τραυματίες που γλίτωσαν τα χειρότερα. Σημειώνεται ότι διοικητής του αστυνομικού τμήματος Νίκαιας, μετά το περιστατικό μετέβη στο νοσοκομείο για να δει τους τραυματίες.

  «Πήγαν να μας ρίξουν την ευθύνη, ήμουν λιπόθυμος στο νερό»

  Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ένας από τους τέσσερις που πήρε εξιτήριο, περιέγραψε πώς έγινε το ατύχημα, ενώ επεσήμανε πως η εταιρεία προσπάθησε να τους επιρρίψει ευθύνες με την δικαιολογία ότι σηκώθηκαν από το τρενάκι. «Ημασταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων. Δεν είμαστε 12 χρονών παιδιά για να σηκωθούμε από το τρενάκι, ενώ είχε και κάγκελα ασφαλείας. Προηγουμένως, ανέβηκε και άλλη παρέα και δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα. Προφανώς, το νερό εκείνη την ώρα στην πίστα δεν ήταν αρκετό, το τρενάκι δεν φρέναρε και εκτροχιαστήκαμε, με αποτέλεσμα να βρεθώ λιπόθυμος στο νερό. Μπήκαμε στο τρενάκι, το οποίο δεν είχε κάποια ζώνη.

  Κατεβαίνοντας από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα, δεν υπήρχε καν νερό και αμέσως στην στροφή το βαγόνι εκτροχιάστηκε και εμείς πέσαμε στο νερό και εμένα με ξύπνησαν ενώ ήμουν λιπόθυμος στο νερό. Εχω χτυπήσει στον ώμο μου. Ενας ασθενής έχει 4 πλευρά σπασμένα κι ένα άλλο παιδί έχει ρήξη σπλήνας», ανέφερε ο νεαρός που τραυματίστηκε.

  Η ανακοίνωση του Allou Fun Park

  «Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

  Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

  Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

  Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

  Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

  Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».