Ο πρίγκιπας Κάρολος χλευάστηκε αφού στο βρετανικό κοινοβούλιο μίλησε για το αυξανόμενο κόστος ζωής ενώ καθόταν σε έναν χρυσό θρόνο. Μίλησε εκ μέρους της Βασίλισσας Ελισάβετ, στη Βουλή των Λόρδων, αφού οι γιατροί αποκάλυψαν ότι συνεχίζει να υποφέρει από «προβλήματα κινητικότητας».

    Είναι η πρώτη φορά σε 60 χρόνια, που η Βασίλισσα χάνει την ομιλία σχετικά με την νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης. Ο Δούκας της Ουαλίας δήλωσε στο Παλάτι του Γουέστμινστερ: «Προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Αυτού Μεγαλειότητας είναι να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η οικονομία και να βοηθήσει στη μείωση του κόστους ζωής για τις οικογένειες.

    Η Κυβέρνηση της Μεγαλειότητάς της θα αυξήσει τις ευκαιρίες σε όλα τα μέρη της χώρας και θα υποστηρίξει περισσότερους ανθρώπους στην εργασία». Ο κόσμος το θεώρησε κοροϊδία, ενώ καθόταν σε μια καρέκλα με χρυσά στολίδια. Αυτό το τμήμα της ομιλίας σχολιάστηκε στο Twitter, με πολλούς να κάνουν λόγω για έλλειψη σεβασμού.

    «Ο άνθρωπος μιλάει πραγματικά για μια κρίση που θα ωθήσει εκατομμύρια άτομα στη φτώχεια ενώ κάθεται σε έναν χρυσό θρόνο», έγραψε κάποιος. Σίγουρα αυτό που θα μπορούσε να κάνει είναι να κάνει την ενημέρωση καθήμενος σε μια πιο λιτή καρέκλα και φορώντας διαφορετικά ρούχα. Από την άλλη, ζουν σε παλάτι, γιατί να περιμένουμε κάτι λιγότερο;

    Μετά τη δημόσια κατακραυγή, ένας εκπρόσωπος του Boris Johnson υπερασπίστηκε την ομιλία στη Sun. «Το κοινό κατανοεί ότι έχουμε ήδη ενεργήσει για να αντιμετωπίσουμε ορισμένες από τις άμεσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Ο Πρωθυπουργός και o Καγκελάριος είναι σίγουροι ότι καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις παγκόσμιες πιέσεις».

    Η ομιλία φαίνεται ακόμα μια προκλητική, αφού έγινε μετά την παρουσίαση μιας νέας έρευνας που δείχνει ότι το κόστος ζωής μόνο χειροτερεύει, αποκαλύπτοντας ότι δύο εκατομμύρια ενήλικες στη Βρετανία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φάνε. Σύμφωνα με το The Food Foundation, νοικοκυριά μειώνουν τα τρόφιμα ή παραλείπουν γεύματα λόγω οικονομικών δυσκολιών. Το ποσοστό των νοικοκυριών που το κάνει αυτό ανέρχεται σε 47%.

    Photo: Instagram

    Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

    Άρχισαν τα όργανα και στην Άπω Ανατολή: Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι η Κίνα ετοιμάζει εισβολή στην Ταϊβάν

    Εντείνεται η κρίση τροφίμων στην Ουκρανία – Πιο κοντά στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία

    Σανγκάη: Συνεχίζεται το σκληρό lockdown – Πλέον οι πολίτες παλεύουν σώμα με σώμα με τις υγειονομικές Αρχές (βίντεο)