Ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να δέχτηκε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, κατά τις συναντήσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Sunday Times, ο πρίγκιπας Κάρολος παρέλαβε τα 3 εκατ. ευρώ σε βαλίτσα, ακόμη και σε σακούλα από ψώνια. Ο ίδιος παρέδωσε το υπέρογκο ποσό σε βοηθούς του που φρόντισαν να περάσουν όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπική οργάνωση, αφού τα μέτρησαν με το χέρι.

  Η παραλαβή έγινε το 2015, ωστόσο δεν υπάρχει ένδειξη πως συνέβη κάτι ως αντάλλαγμα για τις δωρεές. Παρ΄όλα αυτά, είναι αναμενόμενο να γεννά ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την κρίση του και τη λήψη μεγάλων δωρεών από έναν ξένο πολιτικό παράγοντα και δισεκατομμυριούχο.

  Σημειώνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ, είναι ένας από τους πλουσιότερους παγκοσμίως. Έχει χαρακτηριστεί «ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο» έπειτα από τις επενδύσεις του στη βρετανική πρωτεύουσα και την επιρροή του στο ταμείο που διαχειρίζεται το αποθεματικό του Κατάρ. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν.

  Ο Αλ Θάνι έχει παραδεχτεί ότι υπό την πρωθυπουργία του το Κατάρ «ίσως» χρηματοδότησε το συριακό παράρτημα της Αλ Κάιντα εν αγνοία του. Το Κλάρενς Χάους επισήμανε ότι «οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον σεΐχη διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πρίγκιπα που πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  ΗΠΑ – Αμβλώσεις: Ποιες πολιτείες έχουν ήδη επιβάλει απαγορεύσεις και ποιες πρόκειται να ακολουθήσουν

  Σύνορα Ισπανίας – Μαρόκου: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τις σφοδρές συγκρούσεις μεταναστών και αρχών

  Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Έντονες αντιδράσεις για την θανάτωση του χιμπατζή – Η στιγμή που το σκάει