Η ανθρωπότητα είναι μπροστά σε μια πυρηνική απειλή, που έχει να ζήσει από την κρίση των πυραύλων της Κούβας, το 1962. Ο Vladimir Putin δεν αστειεύεται όταν λέει πως δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Joe Biden.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως «δεν αστειεύεται όταν μιλάει για την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών ή βιολογικών ή χημικών όπλων διότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν τα πάει τόσο καλά στον πόλεμο».

    Θέλοντας, μάλιστα, να κάνει ξεκάθαρο το πόσο κοντά είμαστε στις τραγικές συνέπειες από ένα πυρηνικό χτύπημα, ο Biden είπε ότι «δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά το ενδεχόμενο Αρμαγεδδώνα από την εποχή του Κένεντι και την Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα», λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Για πρώτη φορά μετά την κρίση των πυραύλων στην Κούβα έχουμε την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως εξελίσσονται. Προσπαθούμε να αντιληφθούμε ποια είναι η έξοδος του Πούτιν; Πού αναζητά διέξοδο; Πού θα βρεθεί όταν όχι μόνο χάνει αλλά χάνει σημαντικό μέρος της εξουσίας του;».

    Διαβάστε ακόμη: Πράγα: Ο εκνευρισμένος Ερντογάν και οι ψύχραιμες και αποφασιστικές δηλώσεις Μητσοτάκη στις απειλές του

    Πάντως, όπως αναφέρει το CNN οι αναφορές Biden έγιναν την ώρα που οι ΗΠΑ εξετάζουν το πώς θα απαντήσουν σε διάφορα σενάρια, ανάμεσα στα οποία και αυτό της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

    «Αυτές οι πυρηνικές απειλές είναι ανεύθυνες. Όπως έχω πει σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε καμία πληροφορία που να μας προκαλεί ανησυχία ώστε να αλλάξουμε τη στρατηγική αμυντική μας στάση και δεν εκτιμούμε ότι ο πρόεδρος Putin έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αυτή τη στιγμή» δήλωνε λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις Biden ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

    Αμερικανός αξιωματούχος έλεγε στο CNN μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ότι παρά την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου δεν έχουν δει κάποια αλλαγή στην πυρηνική στάση της Ρωσίας.

    Άλλος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε, μάλιστα, έκπληκτος από τις παρατηρήσεις Biden επιμένοντας ότι δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια κλιμάκωσης της απειλής από τη Ρωσία. Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πυρηνική απειλή της Ρωσίας αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Biden σε ένα φιλανθρωπικό δείπνο έπιασε εξαπίνης την αμερικανική κυβέρνηση. «Δεν εντοπίστηκε τίποτα σήμρα που να παραπέμπει σε κλιμάκώση» είπε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.

    Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Το μεγάλο κοίτασμα στην καρδιά της Ευρώπης που δε μπορεί να αξιοποιηθεί