Χωρίς τέλος το κρεσέντο προκλητικότητας από τα τούρκικα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες. Μετά τις προτροπές να μην έρθουν το καλοκαίρι οι Τούρκοι για διακοπές στην Ελλάδα, τη λίστα με τα νησιά που, όπως ισχυρίζονται ανήκουν στην Τουρκία, τώρα ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι μίλησε στο CNN Turk και έκανε λόγο για σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά.

  Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, σε πάνελ στο CNN Turk ο διευθυντής της εφημερίδας HURRIYET Αχμέτ Χακάν ξεκίνησε μία συζήτηση αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, και αναρωτήθηκε αν η Ελλάδα θέλει να γίνει πολιτεία των ΗΠΑ.

  «Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ‘ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν’», είπε.

  Σε εκείνο το σημείο, ο αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι παρενέβη λέγοντας πως η Τουρκία για να αντιμετωπίσει το ρεζιλίκι θα πρέπει να κάνει απόβαση σε δυο νησιά.

  «Ίσως να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτό το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως ᾽᾽εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα᾽᾽, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως ᾽᾽δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά».

  Καταπώς φαίνεται, η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να χαμηλώσει τους τόνους, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί ψύχραιμη στάση.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Ουκρανία: Διστακτικός ο καγκελάριος της Γερμανίας για την ένταξη στην Ε.Ε. παρά την επιμονή Zelensky

  Η σκέψη όλων μας: Γιατί οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακρίβυναν τόσο πολύ;

  Ισπανία: Πορνό… τέλος – H κυβέρνηση θέλει να απαγορευτεί κάθε είδος σεξεργασίας