Αν έχεις δει το Hobbit, τότε το θέαμα που συναντούν οι Γάλλοι πυροσβέστες στον αγώνα που δίνουν με τις φλόγες σε όλη τη Γαλλία, δε γίνεται παρά να σε παραπέμψει στον Σμάουγκ, τον δράκο που είχε καταλάβει την Έρεμπορ και που δηλητηρίασε το μυαλό του Θόριν. Με τέτοιο μοιάζει το φαινόμενο του πύρινου δράκου που εμφανίζεται σε κάποιες εστίες φωτιάς στη Γαλλία.

  Εκεί, πάνω από 1.100 πυροσβέστες δίνουν καθημερινή μάχη τα τελευταία 24ωρα κι ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι καιρικές συνθήκες θα γίνουν ακόμα πιο έντονες και βοηθητικές προς την ενίσχυση της πυρκαγιάς. Οι Αρχές φοβούνται πως οι άνεμοι που φυσάνε θα γίνουν πιο ισχυροί τις επόμενες ώρες και θα προκληθούν ως και ανεμοστρόβιλοι.

  Η περιοχή που πλήττεται περισσότερο είναι η επαρχία Ζιρόντ, η περιοχή των Γιρονδίνων, όπου βρίσκεται και η πόλη Μπορντό, στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας. Οι πάνω από 10.000 κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

  Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για το φαινόμενο των Πύρινων Δράκων, που είναι στην ουσία ο συνδυασμός μιας ισχυρής φωτιάς με ισχυρούς ανέμους. Εκτός από τους Γάλλους πυροσβέστες, στην χώρα επιχειρούν επικουρικά και 361 πυροσβέστες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η Ελλάδα έχει στείλει 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο και της συνεργασίας που έχει με τους Γάλλους κατόπιν και της συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 2021 και περιελάμβανε και τα Belharra.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Κίεβο: Η φωτογραφία Γερμανών υπουργών που εξόργισε – Πίνουν σαμπάνια και γελούν ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

  Financial Times: Η Ε.E θα βάλει τέλος στον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας μετά από 12 χρόνια

  Langya: Τι δείχνει για την ευκολία μετάδοσης από τα ζώα στους ανθρώπους ο νέος ιός