Πίνακας Περιεχομένων
  1. Αφέθηκε ελεύθερος ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι
  2. «Κρατείται με πολιτικά κριτήρια»
  3. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ»

  Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την Εύα Καϊλή, καθώς θα βρεθεί ξανά ενώπιον των Βέλγων δικαστών.

  Το Εφετείο των Βρυξελλών αναμένεται να αποφασίσει «κεκλεισμένων των θυρών» την προφυλάκισή της κατά δύο μήνες ή την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

  Η υπεράσπιση της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

  Σήμερα εξάλλου, το Εφετείο θα εξετάσει και το αίτημα αποφυλάκισης και του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

  Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.

  Αφέθηκε ελεύθερος ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι

  Η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.

  «Κρατείται με πολιτικά κριτήρια»

  Ο κ. Δημητρακόπουλος είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες για το αν θα αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή, ότι «αυτό το ξέρουν μόνο οι δικαστές», ενώ είχε ξεκαθαρίσει πως «δεν κρατείται μέσα με νομικά κριτήρια αλλά με πολιτικά».

  Ο γνωστός ποινικολόγος άφησε αιχμές για τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου, πως κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από τους διαλόγους της Εύας Καϊλή με την αδερφή της, λέγοντας πως ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε «πιθανολογούμε».

  «Η Δικαιοσύνη δεν πάει ποτέ με πιθανότητες, πάει με βεβαία, εδραία δικαστική πεποίθηση», συμπλήρωσε. Μάλιστα, όπως είπε οι Αρχές του Βελγίου χρησιμοποιούν την επικοινωνία της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με το παιδί της ως μία μορφή βασανιστηρίου και έκανε λόγο για συνθήκες κράτησης που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα.

  «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ»

  Ακόμη υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τα όσα λέει ο Αντόνιο Παντσέρι για τα 250.000 ευρώ που φέρεται να πήρε από το Κατάρ η Εύα Καϊλή, καθώς «όλοι οι υπόλοιποι το διαψεύδουν».

  «Από την πρώτη στιγμή της έχουν πει “παραδέξου την ενοχή σου και σε δύο μέρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου”». Αν η κυρία Καϊλή είχε αποδεχτεί ενοχή αυτή τη στιγμή θα ήταν ελεύθερη […] Αλλά η κυρία Καϊλή λέει: “πώς να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει; Προτιμώ να κάτσω να λιώσω μέσα, παρά να αποδεχτώ μια ατιμωτική κατηγορία για πολιτικό πρόσωπο και να βγω έξω».

  «Κάθε φορά που είναι να υπάρξει μια θετική πρόοδος ως προς την κυρία Καϊλή διαδίδονται πληροφορίες, οι οποίες είναι ανακριβείς. Η κυρία Καϊλή, όπως κι εγώ, όπως και οι Βέλγοι δικηγόροι, ξέρουμε ότι οι συνεχώς παρακολουθούνται όχι μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει από τη φυλακή με την αδερφή της ή με συγγενικά της πρόσωπα, αλλά όταν πηγαίνουμε και εμείς οι δικηγόροι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που συναντιέται ο δικηγόρος με τον κατηγορούμενο, παρακολουθούνται όλα. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κεκτημένο στις Βρυξέλλες. Εκεί είναι ένα δίκτυο που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα» καταλήγει ο δικηγόρος της Εύας Καιλή.