Λίγες ημέρες πριν, ο Roman Abramovich δηλητηριάστηκε μαζί με Ουκρανούς αξιωματούχους, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της The Wall Street. Μάλιστα, η αμερικανική εφημερίδα έγραφε πως ο Ρώσος ολιγάρχης έχασε μέχρι και την όρασή του, ωστόσο επίσημα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

  Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ο πρώην ιδιοκτήτης της Chelsea, έχει δεχθεί μια σειρά από κυρώσεις από τη Δύση, ενώ ο ίδιος προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμβάλλει στις ειρηνευτικές συνομολίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Page Six, οι κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί, εξαιτίας της καλής σχέσης που διατηρεί με τον Vladimir Putin, τον έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

  Κι αυτό γιατί φαίνεται πως ο Roman ζητάει δανεικά από φίλους του μεσίτες του Χόλιγουντ και των ΗΠΑ, της τάξεως του 1 εκατ. δολαρίων. Το Page Six σημειώνει ότι πληροφορήθηκε ότι ο Roman «ζητά απεγνωσμένα δάνεια από εξέχοντες και ισχυρούς φίλους για τη μισθοδοσία του προσωπικού του, που ανέρχεται στα 750.000 δολάρια την εβδομάδα».

  Βέβαια, οι στενοί του φίλοι παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με το να του δανείσουν χρήματα. ακόμη και όταν συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. «Έχει έρθει σε επαφή με τον παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Brett Ratner και την οικογένεια Rothschild, μεταξύ πολλών άλλων για χρήματα, αλλά ενώ είναι καλοί του φίλοι, δεν έχουν συμφωνήσει να του δανείσουν, γιατί είτε δεν τα έχουν σε μετρητά, ή γιατί δεν είναι σαφές ποιες είναι οι επιπτώσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». Ο Ratner αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η επικοινωνία με τους Rothschild ήταν αδύνατη, όπως αναφέρει η Page Six.

  Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στον Roman, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg, στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, ο Αμπράμοβιτς δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία από hedge funds των ΗΠΑ. Οι κυρώσεις εμπόδισαν επίσης τον Abramovich να επωφεληθεί από την πώληση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Chelsea.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Airbus A380: Πραγματοποίησε τρίωρη πτήση με… μαγειρικό λάδι

  Elon Musk: Αγόρασε 9,2% του Twitter – Είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία