Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αρνούνται τα όσα προβάλλουν οι δυτικές ειδήσεις, συγκεκριμένα καλούν «fake news» τα βίντεο με τους πυραύλους. Τα ΜΜΕ της χώρας προσπαθούν να δικαιολογήσουν φωτογραφίες και βίντεο από την Ουκρανία. Οι τηλεοπτικές προπαγανδιστικές εκπομπές προσπαθούν να παραποιήσουν τα όσα μεταδίδονται ως απόδειξη της αυξανόμενης καταστροφής σε πόλεις όπως το Χάρκοβο και το Κίεβο.

    Στο Vremya Pokazhet του Channel One, ειδήμονες και αξιωματούχοι έλαβαν αναφορές ότι εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί, καθώς οι πληροφορίες για τα θύματα δεν μπορούσαν να μένουν κρυφές πια. Συγγενείς Ρώσων στρατιωτών ανέφεραν ότι μέλη της οικογένειάς τους είχαν φύγει για να πολεμήσουν. Ο Ρώσος βουλευτής, Boris Chernyshev, ανέφερε ότι όσα λένε αυτοί οι άνθρωποι είναι «ψεύτικα, καθώς λένε ότι είναι νεκροί οι στρατιώτες μας. Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν».

    Επίσης, αρνούνται τις κατηγορίες για ρωσικά πλήγματα κατά αμάχων στην Ουκρανία και για την χρήση θερμοβαρικών βομβών. Τα ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια ακολούθησαν αρχικά το αφήγημα του Putin αποκαλώντας τον πόλεμο «ειδική επιχείρηση στο Ντονμπάς». Ορισμένα κρατικά κανάλια κάνουν τώρα αναφορές για το ξεκίνημα του πολέμου. Στα τηλεοπτικά debates, οι καλεσμένοι πλέον μιλούν ανοιχτά για την επιθυμία της κυβέρνησης να καταλάβει το Κίεβο, που πιστεύουν ότι είναι θέμα ωρών/ημερών.

    Παράλληλα, οι επιθέσεις αυξάνονται μετά τις πρώτες ρωσικές αποτυχίες να καταλάβουν τις πόλεις. Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν έναν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο. Ακόμα, ένας πύραυλος που στόχευσε στο κέντρο του Χάρκοβο σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

    Τα τηλεοπτικά show, όπως το Vremya Pokazhet, μια ημερήσιο πολιτικό show και άλλες αντίστοιχες εκπομπές έχουν επικρατήσει στην ρωσική κρατική τηλεόραση. Ψυχαγωγικές εκπομπές δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον Francis Scarr, δημοσιογράφος του BBC Monitoring που παρακολουθεί πώς η ρωσική κρατική τηλεόραση παρουσίασε τον πόλεμο.

    Ο Scarr είπε ότι οι εκπομπές προωθούν έναν νέο όρο, την «αποναζικοποίηση», ενός προπαγανδιστικού όρου που χρησιμοποίησε ο Putin, υποστηρίζοντας ότι θα πραγματοποιήσουν κάποιου είδους εκκαθάριση, εάν επιτύχουν τους στόχους τους. Με αυτόν τον όρο δικαιολογούν τις επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

    Ένας πρώην διπλωμάτης που έστειλε στην Guardian μια αναφορά για υποτιθέμενα ουκρανικά εγκλήματα πολέμου καθώς οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδιζαν το Χάρκοβο. Εκεί αναφέρεται στον όρο ως δικαιολογία για τις επιθέσεις, λέγοντας ότι «οι Ναζί έχουν κρυφτεί στα πληθυσμιακά κέντρα».