Πίνακας Περιεχομένων
    1. Διαβάστε ακόμα:

    Η Μόσχα προειδοποιεί πως οι κυρώσεις της Δύσης ενάντια στην Ρωσία, θα μπορούσαν να προκαλέσουν την καταστροφή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Για την ακρίβεια, στις παραπάνω δηλώσεις, προέβη το ρωσικό διαστημικό πρακτορείο Roscosmos, το Σάββατο, 12 Μαρτίου, καλώντας την άρση οποιουδήποτε μέτρου εναντίον της χώρας. Σύμφωνα με τον Dmitry Rogozin, οι κυρώσεις, πολλές από τις οποίες προήλθαν εξαιτίας της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ενδέχεται να επηρεάσουν την λειτουργία του ρωσικού διαστημικού σκάφους που εξυπηρετεί τον Δ.Δ.Σ.

    Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό τμήμα του σταθμού – το οποίο διορθώνει την τροχιά του σκάφους – μπορεί να επηρεαστεί, κάνοντας την – 500 τόνων – κατασκευή να πέσει στη θάλασσα ή στο έδαφος της γης, όπως αναφέρει στην εφημερίδα Telegram, το Roscosmos.

    Δημοσιεύοντας έναν χάρτη με περιοχές στις οποίες θα μπορούσε να καταρριφθεί ο Δ.Δ.Σ, ο Rogozin, αναφέρει πως είναι σχεδόν απίθανο να είναι η Ρωσία.

    Το διάστημα, είναι μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες περιοχές στις οποίες συνεργάζονται ακόμη, η Αμερική με την Ρωσία. Στην αρχή του Μαρτίου, το Roscosmos, ανακοίνωσε την πρόθεση του να βάλει σε προτεραιότητα την κατασκευή στρατιωτικών δορυφόρων, καθώς η Ρωσία, απομονώνεται όλο και περισσότερο εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

    Ο Rogozin, ανακοίνωσε επίσης πως η Μόσχα, θα πάψει να παρέχει μηχανές για τους πυραύλους των US Atlas και Antares.

    Ο ίδιος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Αφήστε τους να περιπλανώνται στο διάστημα με τις μαγικές τους σκούπες».

    Πηγή: NDTV

    Διαβάστε ακόμα:

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο προετοιμάζεται για την ρωσική εισβολή – Οδοφράγματα σε όλη την πρωτεύουσα

    Ρωσία: Το μπλοκάρισμα του Facebook έφερε την ανάπτυξη ιδιωτικών social media

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχητική ανατίμηση στα τρόφιμα – Οι αυξήσεις ξεπερνούν εκείνες του 2008