Ύστερα από τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, τα εισιτήρια χωρίς επιστροφή βγήκαν σχεδόν «sold out». Αυτό συνέβη καθώς από το τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου αφέθηκε να εννοηθεί ότι ορισμένοι άνδρες σε ηλικία για επιστράτευση δεν θα μπορούσαν να φύγουν από τη Ρωσία.

    Ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, ωστόσο, διευκρίνισε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι δεν θα κληθούν φοιτητές ή όσοι έχουν υπηρετήσει μόνο ως απλοί, κληρωτοί οπλίτες. Οι Ρώσοι δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις δηλώσεις του, αφού τα στοιχεία των Google Trends έδειξαν μια αύξηση στις αναζητήσεις για την Aviasales, ένα site για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

    Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία και το Γιερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, δίνουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν χωρίς βίζα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Aviasales που παρουσιάζει το Reuters όλες οι πτήσεις της βγήκαν sold out σε μια μέρα.

    Kάποιες πτήσεις με ενδιάμεση στάση συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα, δεν ήταν διαθέσιμες. Ακόμα οι φθηνότερες πτήσεις από την Μόσχα προς το Ντουμπάι κόστιζαν πάνω από 300.000 ρούβλια (5.000 δολάρια), περίπου πέντε φορές τον μέσο μηνιαίο μισθό (1 δολάριο = 60,9500 ρούβλια).

    Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις ενάντια στους Ρώσους που φεύγουν από τη χώρα έχουν ξεσπάσει, καθώς δεν είναι όλες οι χώρες πρόθυμες να τους δεχθούν. Η Λετονία πάντως, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που διαφεύγουν από την επιστράτευση, σύμφωνα με το Reuters.