Η Ρωσία παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης, Olga Skabeyeva, έκανε μια άκρως τρομακτική δήλωσε on air. Συγκεκριμένα, η Skabeyeva, που διατηρεί άριστες σχέσεις με το Κρεμλίνο και είναι παντρεμένη με Ρώσο πολιτικό, δήλωσε ότι η Ρωσία θα έπρεπε να έχει ρίξει πυρηνικά στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, αφού οι μεγαλύτεροι ηγέτες βρίσκονται στη Βρετανία για την κηδεία.

    Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, κι ενώ μιλούσε με καλεσμένους για το πότε και πού θα μπορούσε η Ρωσία να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά. Κάποια στιγμή, λοιπόν, είπε χαρακτηριστικά: «Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει σήμερα, οι καλύτεροι άνθρωποι βρίσκονται στη Βρετανία για την κηδεία. Γιατί να βομβαρδίσουμε την Ουκρανία ή τη Γερμανία όταν υπάρχει η Βρετανία;».

    Η Olga Skabeyeva προχώρησε στο συγκεκριμένο σχόλιο, απαντώντας στον στρατηγό εν αποστρατεία και νυν βουλευτή, Andrey Gurulev. «Έχουμε πολλούς στόχους» είπε ο Ρώσος στρατηγός, για να προσθέσει: «Γιατί να βομβαρδίσουμε την Ουκρανία ή τη Γερμανία όταν υπάρχει η Βρετανία -η ρίζα του κακού;». Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να «ασπρίσει» και να μετατραπεί σε μια «αρειανή ερημιά» με έναν μικρό μόνο αριθμό ρωσικών χτυπημάτων, είπε, και μετά το ΝΑΤΟ θα «υποχωρούσε».

    Πάντως, ο Putin με διάγγελμά του το πρωί της Τετάρτης απείλησε ξανά με τα πυρηνικά, καθώς είπε: «Δεν μπλοφάρω, θα χρησιμοποιήσουμε όλο το οπλοστάσιό μας σε όποιον πειράξει τη Ρωσία», εννοώντας φυσικά τα πυρηνικά, τα οποία του έχουν ζητήσει πολλές φορές στρατηγοί του να εκτοξεύσει.