Πίνακας Περιεχομένων
  1. Έρευνα για το περιστατικό

  Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη κατάσταση στη Σανγκάη, η οποία έχει γεννήσει πολλά ερωτήματα και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για τον τρόπο αντιμετώπισης του νέου κύματος του κορωνοϊού. Η κινεζική πόλη θέλει να μηδενίσει τα κρούσματα, με ένα αυστηρό lockdown που δεν έχει περιοριστεί καθόλου.

  Έχουμε παρακολουθήσει πολλές εικόνες που προκαλούν οργή, όπως το γεγονός ότι μαζεύουν με τις δαγκάνες ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί θετικοί ή τις άθλιες συνθήκες στις πρόχειρες μονάδες covid, ωστόσο το τελευταίο περιστατικό έχει κάνει το γυρό του διαδικτύου, με τη Σαγκάη να είναι αντιμέτωπη με την κατακραυγή.

  Ειδικότερα, σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε, ένας τρόφιμος σε οίκο ευγηρίας θεωρήθηκε, λανθασμένα, νεκρός και τοποθετήθηκε σε σάκο πτωμάτων για να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Όσο όμως ολοκληρώνονταν τα διαδικαστικά, διαπιστώθηκε πως ήταν ακόμα ζωντανός.

  Οι περαστικοί τράβηξαν το βίντεο, λέγοντας μάλιστα να λέει ο ένας στον άλλον: «Είναι ζωντανός. Το είδες; Είναι ζωντανός. «Μην τον ξανασκεπάσεις» ακούγεται να λέει ένας δεύτερος.

  Έρευνα για το περιστατικό

  Η Εποπτική Επιτροπή της Σαγκάης και η Κεντρική Επιτροπή για την Επιθεώρηση Πειθαρχίας δήλωσαν ότι πέντε υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του οίκου και ένας γιατρός, είχαν παυθεί από τα καθήκοντά τους και εξετάζονται από τις Αρχές. Τοπικός κομματικός αξιωματούχος δέχθηκε επίπληξη.

  Το γηροκομείο έχει απολογηθεί, επισήμως, ενώ οι υπάλληλοι που παρατήρησαν πως ο τρόφιμος δεν ήταν νεκρός έλαβαν συγχαρητήρια και ανταμοιβή 5.000 γιουάν – 720 ευρώ – ο καθένας.  Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  «Τι θα γινόταν εάν το περιστατικό δεν είχε καταγραφεί από πολίτες στη Σαγκάη» διερωτήθηκε ένας πολίτης. «Ποιος θα στείλει τους γονείς τους σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων τώρα; Και ποιος θα τολμήσει να ζήσει σε έναν οίκο και να είναι ήρεμος;».

  Με πληροφορίες από Guardian

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε απόφαση του 1973 υπέρ των αμβλώσεων

  Έτοιμη η Ευρώπη για το ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία: Να εφοδιαστούν οι πολίτες με βασικές προμήθειες για 10 ημέρες, ζητάει η Γερμανία